OGLAS

MALI SIGNAL / Djevojka zbog jednostavne geste rukom spašena od otmice. Djelatnica restorana odmah je shvatila o čemu je riječ

Signal koji je djevojka poslala postao je popularan nakon slučaja ubijene blogerice Gabby Petito koja je slala signale iz automobila svog otmičara. Ona je tad nekoliko puta podigla ruku, preklopila palac preko dlana, a preostale prste sklopila oko palca u šaku.  Korisnici interneta tada su nagađali je li i ona pokušala privući pozornost na svoju situaciju znakom neposredno prije smrti

1.12.2023.
13:25
VOYO logo

U Milanu je prošlog tjedna došlo do pokušaja otmice mlade djevojke koja je prstima slala tajni signal za pomoć. Te pokrete prstima primijetila je jedna djelatnica restorana koja je brzo reagirala te nazvala policiju. Otmičar je priveden, a brzo razmišljanje i hrabrost ove zaposlenice odigrali su ključnu ulogu u sprječavanju moguće tragedije.

Zaposlenica je ispričala svoje iskustvo. Unatoč tome što se i sama osjećala prestrašeno, uspjela je brzo djelovati kako bi pomogla žrtvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Signal koji je djevojka poslala postao je popularan nakon slučaja ubijene blogerice Gabby Petito koja je slala signale iz automobila svog otmičara. Ona je tad nekoliko puta podigla ruku, preklopila palac preko dlana, a preostale prste sklopila oko palca u šaku.  Korisnici interneta tada su nagađali je li i ona pokušala privući pozornost na svoju situaciju znakom neposredno prije smrti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Signal je u travnju prošle godine osmislila neprofitna organizacija Canadian Women’s Foundation. Zahvaljujući društvenim ženskim grupama koje šire poruku, stekao je veliku pozornost diljem svijeta. Signal bi mogao postati itekako koristan jer je sve više ljudi, često zatočenih iza zatvorenih vrata i nemaju priliku provoditi vrijeme daleko od svojih zlostavljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijske snage diljem svijeta izvijestile su kako od kad postoji signal rukom primaju puno više poziva u vezi s nasiljem u obitelji. Signal se može koristiti u nizu situacija u kojima nije moguće slobodno izraziti svoju potrebu za pomoći. Najčešće je to u obiteljskom zlostavljanju ili situacije u kojima je netko držan protiv svoje volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara