Dali im antibiotik koji sadrži kemikaliju iz otrova za štakore

shimmer fallback

Nakon masovne sterilizacije žena u Indiji, podijelili su im antibiotike koji sadrže opasan cink fosfid, kemikaliju koja se može naći u otrovu za štakore, a od koje je umrlo 15 žena.

15.11.2014.
13:28
Play logo

Tablete povezane sa smrću najmanje petnaest žena koje su se podvrgnule postupku sterilizacije u Indiji vjerojatno su sadržavale kemijsku komponentu koja se koristi u otrovu za štakore, izjavila su u subotu dva visoka dužnosnika u indijskoj državi Chhattisgarh.

Preliminarni testovi tableta antibiotika ciprocina otkrili su da su one sadržavale cink fosfid, rekao je za Reuters dužnosnik Siddhartha Pardeshi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antibiotici su podijeljeni ženama prilikom masovne sterilizacije održane prije tjedan dana u toj osiromašenoj državi. Najmanje 15 žena je umrlo.

Planiranje obitelji

Vlasti su naredile analizu tableta nakon što je otkriveno da je cink fosfid nađen u obližnoj tvornici Mahawar Pharmaceuticalsa, tvrtke u središtu istrage smrtnih slučajeva prilikom provedbe masovne sterilizacije u sklopu vladinog programa za obiteljsko planiranje, kazali su dužnosnici.

Uzorci lijekova poslani su u laboratorije u Delhiju i Kolkati kako bi se potvdilo da su tablete kontaminirane kao što je pokazala preliminarna analiza, rekao je Pardeshi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Brojne su žene još uvijek hospitalizirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sterilizacija žena redovito se organizira u raznim indijskim državama u sklopu državnog programa kontrole rađanja u zemlji s više od 1,2 milijarde stanovnika. Prošle je godine sterilizirano četiri milijuna ljudi, velikom većinom žena jer se vazektomija, podvezivanje sjemenovoda, puno rjeđe provodi iako je taj zahvat jednostavniji i znatno manje kompliciran od postupaka koji se izvode nad ženama.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo