KRVAVI NAPAD U BELGIJI: / Napadač ubio dvojicu policajaca i prolaznika, a na kraju je i on ubijen. Svjedoci: 'Vikao je Allahu Akbar'

Malo poslije 10 sati, napadač je upucao dvojicu policajaca, a u pucnjavi je ubijen i prolaznik

29.5.2018.
11:35
Twitter

U belgijskom Liegeu napadač je ispred kafića upucao u ubio dvojicu policajaca i jednog prolaznika dao se u bijeg. Pritom je jednu ženu uzeo kao taoca.

Policija je rekla za BBC da je napadač "neutraliziran" i da je stanje pod kontrolom. Dvojica policajaca su i ozlijeđena, javio je BBC.

Vikao je Allahu Akbar?

Do incidenta je došlo u utorak ujutro i još uvijek nisu poznate pojedinosti. Belgija je u visokom stanju pripravnosti od napada 2016. koje je izvela Islamska država, usmrtivši 32 ljudi.

Svjedoci su rekli kako je naoružani napadač vikao "Allahu Akbar", odnosno "Bog je velik", tijekom napada, prenosi Mirror izvještaj VTM-a.

Za sada nije poznat motiv napadača, no belgijski ministar unutarnji poslova rekao je kako situaciju prati antiteroristički krizni stožer.

Belgija je pod visokim stupnjem pripravnosti još otkako je teroristička ćelija iz Bruxsellesa izvela krvavi teroristički napad u Parizu 2015. te 2016. u Bruxsellesau. U Liegu je napadač 2011. ubio četvoro ljudi te ranio njih 100.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali