Ako Britanci na referendumu 23. lipnja glasaju za izlazak, posljedica toga bila bi "izgubljeno desetljeće za Ujedinjeno Kraljevstvo" po pitanju ekonomskog rasta, investicija i društvenih izdataka, smatra Cameron.

"Imali bi desetljeće nesigurnosti" tijekom kojeg bi trebalo ponovno pregovarati o trgovinskom ugovoru s Europskom unijom, što bi "iscrpilo energiju vlasti i naroda", rekao je Cameron u političkoj emisiji Andrew Marr Show.

Brexit bi izazvao crnu rupu

Cameron je rekao kako je moguće i da u slučaju izlaska iz EU-a vlada dugoročno ne bi mogla zaštititi mirovine, državni zdravstveni sustav i obranu.

Brexit bi mogao izazvati "crnu rupu" u javnim financijama i zaprijetiti "trostrukoj zaštiti" rasta britanskih mirovina, smatra Cameron.

"Naše gospodarstvo bi se smanjilo" ako Britanija napusti jedinstveno tržište, rekao je Cameron Marru.

Mahniti pokušaji da se spasi neuspješna kampanja

Pobornici Brexita nazvali su ove izjave "mahnitim pokušajima da se spasi neuspješna kampanja".

Duhovni vođa Engleske glasat će za ostanak u Uniji

Canterburyjski nadbiskup Justin Welby, duhovni vođa engleske crkve, u nedjelju je izjavio kako će također glasati za ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u Europskoj uniji, nazvavši ju snagom koja donosi mir i pomirbu.

Prizivajući viziju osnivača Unije o iscjeljenju kontinenta tri godine nakon kraja Drugog svjetskog rata, Welby je rekao kako bi nadolazeća odluka Britanaca na referendumu trebala biti donesena s jednakom ambicijom i idealizmom.

"Europska unija okupila se u vrijeme u kojem je Europa bila neopisivo uništena ratom, te je oblikovala kontinent koji je u nedavna vremena pridonio ljudskom napretku i društvenoj zaštiti više nego ijedno drugo razdoblje u europskoj povijesti", zaključuje Welby.