Smaknuti oporbenjak pred smrt otkrio da strahuje za život

Boris Nemcov, oporbeni ruski vođa, ubijen je kasno sinoć u središtu Moskve, u najgorem mafijaškom stilu sa četiri hica ispaljena u leđa dok je šetao s jednom damom.

28.2.2015.
11:06
VOYO logo

Boris Nemcov ubijen je neposredno pred veliki oporbeni prosvjedni skup protiv rata u Ukrajini. Za strane je medije izjavio da ljudi moraju shvatiti da "kriza, to je Putin". Na Twitteru je pred smrt, pozivjaući ljude na skup u nedjelju, napisao: "Ako podržavate kraj ruskog rata s Ukrajinom, ako podržavate kraj Putinove agresije, dođite 1. ožujka na Proljetni marš".

Ranije je bjeloruskoj televiziji izjavio da se boji da će ga Putin ubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni Kremlj je odmah nakon ubojstva najavio temeljitu istragu i odbacio bilo kakvu umiješanost u zločin. Putin je izrazio žaljenje zbog umorstva i osobno preuzeo nadzor nad istragom. Prema njegovim riječima, mogla bi biti riječ o naručenom ubojstvu i "provokaciji" uoči velikog oporbenog skupa u nedjelju u Moskvi, što ga je trebao predvoditi upravo Nemcov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nemcov je pogođen s četiri metka s leđa, priopćilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. Glasnogovornica policije izjavila je da je Nemcov u trenutku ubojstva bio u šetnji mostom preko rijeke Moskve s jednom Ukrajinkom koja nije ozlijeđena. "Nemcov je umro u 23.40 sati nakon što je s četiri metka ustrijeljen u leđa", rekla je glasnogovornica, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo