KAKAV 'BLAM' / Krajnji desničari iz AfD-a žele da se u školama uči više njemačkih narodnih pjesama. Čelnik stranke se nije uspio sjetiti nijedne...

Chrupalla je gostovao u informativnom programu za djecu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža njemačka pjesma, vidno zbunjen, nije se uspio sjetiti nijedne

13.9.2021.
12:14
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njemačka krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da se u školama ne uči dovoljno o njemačkoj kulturi i zato se tamošnji mediji i društvene mreže silno zabavljaju činjenicom da se čelnik stranke Tino Chrupalla nije uspio sjetiti nijedne njemačke pjesme. 

Chrupalla (46) je gostovao u informativnom programu za djecu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža njemačka pjesma, vidno zbunjen, nije se uspio sjetiti nijedne. 

AfD želi više njemačkih narodnih pjesama u školi

Na iduće pitanje ima li barem najdražeg pjesnika, čelnik krajnje desnice uspio je promucati ime Heinricha Heinea, jednog od najpoznatijih njemačkih pisaca. 

Samo koji trenutak prije toga Chrupalla je objašnjavao kako AfD želi da se više njemačkih narodnih pjesama i poema uči u školama i da bi njemačke pjesnike i mislioce trebalo više cijeniti. 

Mladi reporter, i sam školarac, odgovorio mu je da učenici moraju naučiti napamet popriličan broj njemačkih pjesama i zatim mu postavio kobno pitanje s početka. 

Jedan je korisnik na Twitteru napisao da je pitati Chrupallu o najdražoj pjesmi jednako kao i pitati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji mu je najdraži citat iz Biblije. 

Uoči njemačkih izbora 26. rujna, čelnici svih većih njemačkih stranaka prolaze 'roštiljanje' na dječjem programu ZDF-a i odgovaraju na pitanja o kulturi mladih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali