rekonstrukcija vlade / Bivši britanski premijer David Cameron imenovan novim ministrom vanjskih poslova

Image

Ured britanskog premijera Rishija Sunaka objavio je u ponedjeljak da je kralj Charles odobrio da se Cameronu da mjesto u Domu Lordova kako bi se mogao vratiti u vladu kao ministar iako nije izabrani član parlamenta 

13.11.2023.
12:37
VOYO logo

Bivši britanski premijer David Cameron imenovan je u ponedjeljak novim ministrom vanjskih poslova u vladi premijera Rishija Sunaka.

David Cameron (57) bio je britanski premijer od 2010. do 2016., a podnio je ostavku nakon referenduma o brexitu, kada su Britanci glasali za izlazak iz Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih sedam godina napisao je memoare i radio u poslovnom sektoru, uključujući financijsku tvrtku Greensill Capital, koja je kasnije propala.

Sunakov ured objavio je u ponedjeljak da je kralj Charles odobrio da se Cameronu da mjesto u Domu Lordova kako bi se mogao vratiti u vladu kao ministar iako nije izabrani član parlamenta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunak je proveo rekonstrukciju vlade nakon što je smijenio ministricu unutarnjih poslova Suellu Braverman koja je kritikama policije dovela u pitanje njegov autoritet. Zamijenio ju je James Cleverly, dosadašnji ministar vanjskih poslova.

Image
CEREMONIJA SJEĆANJA /

Kralj Charles i Sunak predvodit će komemorativne ceremonije nakon prosvjeda u Londonu

Image
CEREMONIJA SJEĆANJA /

Kralj Charles i Sunak predvodit će komemorativne ceremonije nakon prosvjeda u Londonu

Sunakova stranka jako zaostaje za laburistima uoči izbora iduće godine i povratak Camerona u vladu sugerira da Sunak želi radije iskusnog i više centristički orijentiranog političara nego umirivati desno krilo stranke koje je podržavalo Braverman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braverman se prošli tjedan suprotstavila Sunaku neodobrenim člankom u kojem je optužila policiju da ima "dvostruke standarde" na prosvjedima, sugerirajući da je stroga protiv desničarskih prosvjednika, a blaga prema propalestinskim.

Oporbena Laburistička stranka rekla je da je to raspirilo napetosti između propalestinskih prosvjeda i krajnje desnog protuprosvjeda u subotu kada je uhićeno gotovo 150 ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledate video: U Engleskoj učenici ovisni o 'vejpanju'. Bez pušenja ne mogu izdržati ni jedan školski sat

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo