Play ponuda

BUJANEC KAO KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: /  Biskupija zabranila političke skupove hrvatskim zajednicama u Njemačkoj

Image
27.2.2018.
17:54
Play ponuda

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka.

„Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora“, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

Image
NJEMAČKA ZGROŽENA BUJANČEVIM GOVOROM: /

'Desnoradikalni huškač smije nastupiti u Hessenu'

Image
NJEMAČKA ZGROŽENA BUJANČEVIM GOVOROM: /

'Desnoradikalni huškač smije nastupiti u Hessenu'

Nema više politički intoniranih skupova

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka „jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj“.

Prikazivali filmove koji relativiziraju holokaust

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust, a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua.

Play ponuda
Play ponuda