Play ponuda

Za stravično zlostavljanje očuh dobio samo dvije godine zatvora!

shimmer fallback
22.1.2013.
21:12
Play ponuda

Općinski sud Kalesija donio je nepravomoćnu presudu protiv Milenka Marinkovića iz mjesta Karavlasi na području općine Kalesija i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog kaznenog djela protupravnog lišavanja slobode njemačke državljanke Bettine Siegner, javljaju mediji u BiH.

Pedesettrogodišnjaku se sudilo jer je Bettinu dok je bila maloljetna šest godina držao u kućnom pritvoru. Ona je zatočena s 13 godina kada je njena majka Christine Siegner, koju je Marinković oženio zbog "papira" došla iz Njemačke živjeti u BiH. Christine Signer tvrdila da njezina kći laže i da nije bilo zlostavljanja. Ispitana na sudu u Kalesiji, a potom je deportirana u Njemačku, gdje je pritvorena i gdje se protiv nje vodi istraga.

Slučaj je otkriven u svibnju prošle godine kada je uhićen Marinković i njegova nevjenčana supruga Slavojka Marinković .

Zlostavljanje otkrila susjeda

Nesretnu Njemicu Marinkoviću su, između ostalog, tukli, izgladnjivali, tjerali da opći sa psom i palili je upaljačem.

S obzirom na detalje koji su ranije izašli u javnost, dvogodišnja zatvorska kazna za 53-godišnjeg zlostavljača je sramotna.

Stravično zlostavljanje otkriveno je zahvaljujući susjedi koja je zatočenu Bettinu Siegner uspjela fotografirati mobitelom i fotografije predati policiji. To je bio dokaz da ta djevojka uopće postoji.

Sud u Kalesiji je donio i odluku o razdvajanju predmeta, jer drugo optužena 46-godišnja Slavojka Marinković, za razliku od prvooptuženog Milenka Marinkovića, nije priznala krivicu za zlostavljanje danas 19-godišnje Bettine. Do daljnjega ostaje iza rešetaka, a sudit će joj se u novom procesu.

Od svibnja, kada je otkriven zločin, Bettine Siegner se nalazi u sigurnoj kući u BiH.

Play ponuda
Play ponuda