Play ponuda

BEBA PALA S 45 METARA VISINE U SMRT / Roditelji ostavili 21-mjesečnog dječaka u krevetiću pored otvorenog prozora na 14. katu i napili se

Image
Foto: VK/Daily Mail

U posljednje tri godine je zbog pada kroz prozor u Rusiji poginulo 374, a ozlijeđeno 2947 djece

5.6.2021.
11:33
VK/Daily Mail
Play ponuda

Dječak star svega 21 mjesec pao je s 14. kata nebodera u ulici Maršala Zaharova u Moskvi. Sumnja se da su ga njegovi roditelji ostavili u krevetiću pored otvorenog prozora i napili se.

Daily Mail prenosi kako su 23-godišnji Aleksandr i 21-godišnja Taisija Akimov doznali da je njihov sin Timofej poginuo tek kad im je policija pokucala na vrata. Tijelo nesretnog dječačića pronašli su prolaznici, a roditelji su odmah uhićeni zbog sumnje da su nebrigom o djetetu uzrokovali njegovu smrt. U Rusiji se to kažnjava s dvije godine zatvora.

Istražitelji tvrde da su roditelji najvjerojatnije ostavili Timofeja u njegovu krevetiću te otišli piti, a on se popeo na prozor i pao s visine od 45 metara. Par je nedavno dobio i kćer, ali nije poznato hoće li je socijalna služba oduzeti.

Porazna statistika

Policijska izvješća navode kako je to treći slučaj smrti djece zbog pada s velike visine u jednom danu, zbog čega je ruski Istražni odbor, koji se inače bavi teškim kaznenim djelima, izdao upozorenje o nadzoru nad djecom u visokim zgradama. "Utvrđeno je da je majka djeteta bila u stanu", poručila je glasnogovornica odbora Julija Ivanova.

O tome je problemu prošloga tjedna govorila i ruska pravobraniteljica za djecu Ana Kuznjecova otkrivši kako je prošle godine zabilježeno 1339 slučajeva pada djece kroz otvorene prozore, u kojima je 145 mališana poginulo. U posljednje je tri godine, pak, zbog pada s prozora poginulo 374 djece, a 2947 ih je ozlijeđeno.

Play ponuda
Play ponuda