AMERIČKI STATE DEPARTMENT SE NEVIĐENO OSRAMOTIO, TWITTER GORI: / 'I dalje misle da je Singapur u Maleziji...'

Image
Foto: AFP

Otok Singapur nekoć je bio dio Malezije, no do razdvajanja je došlo 1965. godine, a diplomatski i gospodarski odnosi između dviju država godinama su bili iznimno loši.

12.6.2018.
14:46
AFP
Play logo

State Department zabunom je Singapur geografski smjestio u susjednu Maleziju u priopćenju objavljenom u povodu summita SAD - Sjeverna Koreja te objavio informaciju na svojim internetskim stranicama, pokrenuvši lavinu sarkastičnih komentara korisnika društvenih mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreška je kasnije ispravljena

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u utorak su se sastali na povijesnom summitu u hotelu u gradu-državi Singapuru. Pogreška je nastala u prijepisu brifinga američkoga državnog tajnika Mikea Pompea od ponedjeljka. U priopćenju je navedeno da su se dvojica čelnika sastala "u hotelu JW Marriott, Singapore, Malaysia". Pogreška je kasnije ispravljena. "Dakle, američki State Dept. još uvijek misli da je Singapur u Maleziji", napisao je jedan korisnik Twittera. Otok Singapur nekoć je bio dio Malezije, no do razdvajanja je došlo 1965. godine, a diplomatski i gospodarski odnosi između dviju država godinama su bili iznimno loši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako istodobno uvrijediti i Singapurce i Malezijce?'

"Planira li Trump uskoro pridonijeti ponovnom malezijsko-singapurskom ujedinjenju?", zapitao se drugi korisnik Twittera. Pogrešku je na Facebook stranici objavio i malezijski list "Star" pod naslovom "Kako istodobno uvrijediti Singapurce i Malezijce?" Objava je podijeljena gotovo 700 puta, a ispod nje se našlo 300 komentara. Jedan od najboljih je bio onaj Jimija Leonga koji je napisao: "SAD se mora vratiti u osnovnu školu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo