AMERIČKA VOJSKA PRIZNALA / 'Naš posljednji napad u Kabulu bio je tragična pogreška, poginulo je 10 civila'

'Nije vjerojatno da su oni koji su poginuli bili povezani s džihadističkom skupinom ili da su predstavljali izravnu prijetnju', izjavio je šef američkih snaga u Afganistanu prije povlačenja

17.9.2021.
22:50
Profimedia

Američka vojska je priznala u petak da je njezin posljednji napad krajem kolovoza u Kabulu, u kojem je poginulo deset civila, od kojih sedmero djece, bio "tragična pogreška". 

"Nije vjerojatno da su vozilo i oni koji su poginuli bili povezani s džihadističkom skupinom Islamska država-Khorasan (IS-K) ili da su predstavljali izravnu prijetnju za američke snage", izjavio je novinarima Kenneth McKenzie, šef američkih snaga u Afganistanu prije njihovog konačnog povlačenja.

'Preuzimamo punu odgovornost'

"Naša istraga zaključuje da je taj napad bio tragična pogreška", dodao je i istaknuo da "preuzima punu odgovornost". "Obitelji i prijateljima ubijenih izražavam najdublju sućut", nastavio je. 

Podsjetio je da je napad bespilotnom letjelicom 29. kolovoza u Kabulu trebao spriječiti neposrednu prijetnju koju predstavlja IS-K,  nekoliko dana nakon atentata te skupine u kojem je ubijeno 13 američkih vojnika blizu zračne luke u Kabulu. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali