KAOS NA SJEVERU ITALIJE / 7 tornada poharalo dolinu rijeke Po: Tijekom 'superćelijskih oluja' letjeli su krovovi i uništeni brojni automobili

Najgore je bilo u Lombardiji gdje je bilo čak šest tornada

20.9.2021.
18:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lovci na oluje i javnost diljem doline rijeke Poa u Italiji jučer popodne su prijavili najmanje 7 tornada. Izbijanje tornada razvilo se pod dobro definiranom gornjom nizinom koja se kreće sjevernim Sredozemljem i Alpama, stvarajući niz izoliranih superćelijskih oluja. Prijavljena je značajna šteta, javlja Severe Weather Europe.

Bila je to prilično divlja godina s teškim vremenskim uvjetima i tornadima prijavljenima u raznim dijelovima Europe u posljednjih nekoliko mjeseci, uključujući razorni tornado u Hodoninu u Češkoj 25. lipnja.

Ove nedjelje, 19. rujna, nekoliko područja diljem velike ravnice sjeverne Italije bila su pogođena razornim tornadima koji su uništavali krovove, automobile i rušili drveća. Riječ je o događaju s najvećim brojem tornada u posljednjih nekoliko godina.

Najgore je bilo u Lombardiji gdje je bilo čak šest tornada, a sedmi tornado pogodio je područje Modene. Za sada nema žrtava.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali