10-godišnjak se ubio jer nije mogao ispuniti zadatak koji mu je dao učitelj

Tragičan slučaj samoubojstva 10-godišnjeg dječaka u kineskom gradu Chengdu šokirao je svijet. Ovaj je učenik petog razreda oduzeo sebi život skokom sa 30.

31.10.2013.
14:10

10-godišnji dječak nije uspio napisati samokritično pismo od 1.00 znakova u kojem se ispričava svom učitelju za nepodopštine u vrijeme nastave, kako mu je isti naredio.

Naime, oni i njegovi kolege iz petog razreda pričali su za vrijeme nastave, pa im je učitelj dao domaću zadaću - pismo isprike, kako bi ih naučio pameti.

Nakon što mu nikako nije uspijevalo izvršiti zadatak koji se od njega traži, 10-godišnji dječak skočio je s nebodera i ubio se.

Prije nego se bacio napisao i poruku

"Učitelju, ne mogu to napraviti. Prije nego sam skočio sa zgrade pokušao sam nekoliko puta, no nije mi uspjelo'', napisao je dječak na jednom od svojih udžbenika.

Njegova bijesna i ogorčena obitelj postavila je transparent ispred škole u gradu Čengdu na kojem piše "Učitelj je primorao naše dijete da skoči sa zgrade".

''Istraga je još uvijek u tijeku'', priopćile su lokalne policijske vlasti.

Dječakova škola objavila je na svom profilu na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo da je dječaku i kolegama iz razreda naređeno da napišu pismo zbog svog ponašanja jer remetili natjecanje u govorništvu te da je dječak slučajno umro.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali