Play ponuda

SUGLASNI SU: / Evo tko je sve do sada osudio ustaške povike i paljene srpske zastave u Kninu

Image
Foto: prtsc Index.hr

Iz vrha hrvatske vlasti stižu osude paljenja srpske zastave u Kninu, zbog čega je policija već privela dvojicu muškaraca.

5.8.2016.
21:03
prtsc Index.hr
Play ponuda

Predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su u petak navečer incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje, kad je skupina građana uzvikivala ustaški pozdrav i pjevala ustaške pjesme, a zapaljena je i zastava Republike Srbije.

Image
USRED KNINA ZAPALILI SRPSKU ZASTAVU: /

Divljanje uz taktove Thompsona

Image
USRED KNINA ZAPALILI SRPSKU ZASTAVU: /

Divljanje uz taktove Thompsona

Marginalne skupine

"Ove marginalne skupine, zanemarivi broj ljudi, koji pokušava obezvrijediti veličanstvenu proslavu u Kninu, neće u tome uspjeti. Policija će postupiti po zakonu i već djeluje po tome pitanju", rekao je za RTL Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova.

shimmer fallback
shimmer fallback

Osuda je stigla i od predsjednice Republike i prvog potpredsjednika Vlade.

"Predsjednica najoštrije osuđuje ovakve incidente i posebno naglašava da proslava Oluje nije ni vrijeme ni mjesto za tako nešto".

Petrov nije vidio incidente, ali ih osuđuje

"Iskreno nisam to vidio, a ako toga ima slažem se da nije primjereno", rekao je potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov.

shimmer fallback
shimmer fallback

Hrvatska neovisnost i domovina mogu se slaviti na lijep način, poručio je Petrov, prenosi Nova TV.

Hasanbegoviću ustaško znakovlje nije dobrodošlo

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ističe da ima i neodgovornih pojedinaca koji na proslavu dolaze sa nepriličnim obilježjima. "Ustaško znakovlje 2016. godine nigdje nije dobrodošlo", rekao je ministar.

shimmer fallback
shimmer fallback

I ratni general Damir Krstičević osuđuje incidente. "Sve to je neprimjereno, to nam ne treba. Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, bilo smo dostojanstveni u pobjedi, mislim da danas trebamo biti dostojanstveni i u slavlju", rekao je Krstičević za HRT.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pljušte prijave

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni".

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

Sramota za Hrvatsku

I Hrvatska narodna stranka (HNS) u petak je najoštrije osudila incidente u Kninu te pozdravila brzu reakciju mjerodavnih institucija, nadajući se da će izgrednici biti najoštrije kažnjeni.

"Svojim ponašanjem nanijeli su tešku sramotu Hrvatskoj i pokazali nepoštivanje prema svim hrvatskim braniteljima i građanima Hrvatske te, nažalost, bacili sjenu na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja", naglašavaju iz HNS-a.

shimmer fallback
shimmer fallback

Play ponuda
Play ponuda