Play ponuda

Rus Depardje postaje crnogorski ambasador

shimmer fallback

A gde će Rus, nego u Crnu Goru

8.1.2013.
20:55
Play ponuda

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Depardje je izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi, prenosi Tanjug.

Đukanović je kazao da to što će Depardje biti ambasador crnogorske kulture doprineti daljoj promociji te države na međunarodnoj sceni.

Francuski glumac je doputovao u Podgoricu, kako bi se sreo sa producentima svog sledećeg filma u kojem glumi bivšeg predsednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, a Izabela Ađani njegovu suprugu An Senkler. Snimanje bi, kako piše pariski "Ekspres", trebalo da počne u drugoj polovini januara u Njujorku, u režiji Abel Ferare.

Depardje se našao u žiži javnosti nakon što se odrekao francuskog državljanstva, ljut na kritike nakon što se usprotivio predlogu zakona o uvođenju poreza od 75 odsto za najbogatije Francuze. Iako se govorkalo da bi mogao postati Crnogorac, glumac je u međuvremenu dobio ruski pasoš. Kako je rekao Depardjeov advokat Erik de Komon, to je razlog zbog koga se njegov klijent nije danas pojavio pred sudom u Parizu, povodom optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju. Francuski glumac je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

Play ponuda
Play ponuda