SRETAN ROĐENDAN / RTL Direkt slavi 8. rođendan! Mojmira otkrila kako ruše tabue i koju veliku novost pripremaju za 10 dana

Image
Foto: RTL

'Gledatelji prepoznaju iskrenost i naš trud, prepoznaju da teme obrađujemo drukčije, da ih ne davimo protokolarnim stvarima, priopćenjima, smještajnim kapacitetima i floskulama političara' kaže Mojmira i dodaje 'bavimo se temama za koje mislimo da su društveno bitne, ali bavimo se i kontroverzama, zabavnim, začudnim i rugamo se.'

20.4.2023.
17:29
RTL
VOYO logo

Prije točno osam godina, 20. travnja 2015. godine u 22:15 na televizijskom ekranu prvi ste put gledali RTL Direkt. Bio je to novi late night news koji je vodio i uređivao Zoran Šprajc.

RTL Direkt danas uređuje i vodi Mojmira Pastorčić. To je jedina emisija u kojoj ćete u studiju vidjeti dvometarskog pitona i predsjednika Sabora, gej par i bivšu predsjednicu, beskućnike i Severinu. Bave se i lošim hrvatskim plaćama i pizzom s insektima, i kvalitetom mesa i Tik Tok filterima. Prikazuju sjednicu Vlade kao Posljednju večeru, ispituju saborske zastupnike o razdvajanju smeća, šeću gradom s jednim bivšim generalom i njegovim janjcem. Vijesti, dokazali su, ne moraju biti dosadne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mojmira na osmi rođendan kaže:

"Iskreno, ne mogu uopće vjerovati da Direkt već traje koliko i osnovnoškolsko obrazovanje. Jako mi je drago da ni nakon 8 godina gledateljima nismo dosadili, štoviše, ne sjećam se da je gledanost ikada bila bolja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tijekom osam godina rada RTL Direkt pronašao je put do publike, struke i kritike, nagrađivan je najvažnijim medijskim nagradama, a brojna priznanja otišla su u ruke i reportera emisije. 

"Gledatelji prepoznaju iskrenost i naš trud, prepoznaju da teme obrađujemo drukčije, da ih ne davimo protokolarnim stvarima, priopćenjima, smještajnim kapacitetima i floskulama političara", kaže Mojmira i dodaje "bavimo se temama za koje mislimo da su društveno bitne, ali bavimo se i kontroverzama, zabavnim, začudnim i rugamo se".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ta je ideja ostala ista, premda su se mijenjali voditelji, urednici i novinari, čak i termin emisije.

"I sve to nije velika proizvodnja, nego mali entuzijastični kreativni tim s kojim je zadovoljstvo raditi", ističe urednica emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosna sam da svojim radom svaki dan inspiriramo i kolege iz drugih medija, ponosna sam što su mnogi vrsni novinari radili u Direktu, i ponosna sam da se trud isplati."

A za kraj nam je otkrila i novo pojačanje koje im dolazi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče novosti, za 10 dana u Direkt stiže novi urednik. Velik talent i iskusni TV profesionalac, Antonio Zavada. Pa vam mogu najaviti da će emisija biti – još bolja."

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo