NI GINKO NE POMAŽE? / Modrić, Lovren, Kranjčar, Jurajić i 'ne sjećam se' u sudnici? Postoji li na faksu prava kolegij amnezija: 'Vrlo ste blizu'

Ne znam, ne sjećam se, zaboravila sam. Vjerujem da vi niste zaboravili, to su riječi koje je nekidan u sudnici izgovorila bivša Dinamova računovotkinja, Vesna Juraić. I nije to jedini put da smo to čuli na suđenju braći Mamić - tako je govorio i njezin zet Luka Modrić, pa i Dejan Lovren. Ali, našeg je Ivana Skorina zanimalo znači li to da i vas kad se jednom nađete u sudnici može naglo i neobjašnjivo uhvatiti amnezija

24.1.2024.
22:52
VOYO logo

A ništa, bočica Ginko tableta za bolje pamćenje u aktovku pa na sud, tako će se nekako državni odvjetnici morati naoružati jer svjedoci im imaju problem.

Tako je Luka Modrić na sudu izgovorio onu legendarnu: "Ne mogu se sjetiti... Ne mogu" Potom je rekao da nije promijenio iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2017. i kultnog svjedočenja Luke Modrića do 2024. i kultnog svjedočenja njegove punice računovotkinje Dinama Vesne Jurajić koja također kaže: "Ne sjećam se."

Nesjećanje je vječno u modi, pa i jučer. Doduše, Niko Kranjčar je priznao potpis i potvrdio isplate, tako da nije baš u istom rangu s onim prijašnjim nesjećanjima, ali i on je rekao: "Ne mogu se sjetiti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OK neće na novu presudu vjerojatno utjecati ovaj gubitak memorije Dinamovih ikona, jer sve je ionako na papiru – ali znakovito je da se praksa ponavlja. Direktov panel ima presudu.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković na pitanje je li ikad ikoga savjetovao da se "ne sjeća": "Dakle nisu stvari koje bi trebale biti savjetovane da odvjetnika, međutim sigurno se u praksi događa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI ON SE NE SJEĆA /

U Dinamu igrao od djetinjstva, sad se 'znoji' u osječkoj sudnici. Kranjčara iznenadile potvrde s njegovim potpisom

Image
NI ON SE NE SJEĆA /

U Dinamu igrao od djetinjstva, sad se 'znoji' u osječkoj sudnici. Kranjčara iznenadile potvrde s njegovim potpisom

Njegov kolega Anto Nobilo iz osmjeh kaže: "Odnos odvjetnik-klijent mi zabranjuje da govorim o našim pripremama".

Fran Olujić je malo smjeliji: "Naravno da je bilo situacija kad je bolje neiskazivati ili reći da se ne sjećaš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad si okrivljenik onda možeš govoriti što hoćeš, ali kao svjedok moraš govoriti istinu, lažno svjedočenje je kazneno djelo, no amneziju ne možeš dokazati i ne možeš nikoga goniti, zbog nesjećanja.

Olujić nastavlja: "Kad kažete da se sjećate da ste točno tog dana bili točno s tom osobom primili točno taj iznos, a onda drugi put dođete na sud i kažete dijametralno suprotno, e to bi bio lažan iskaz."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svjesno neistinit iskaz optuženi su Modrić i Lovren, suđenje nije počelo, no, vratimo se na ovo suđenje u Osijeku. Bivši Dinamovac legendarni nijemac Jens Nowotny nije zaboravio, kao ni Jasmin Agić.

Nowotny je svjedočio o isplatama da mu je Zoran davao 100.000 eura mjesečno. U kešu. A Agić je rekao da mu je Zdravko Mamić na ruke isplatio pola milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ono što jest neuobičajeno je da se netko ne sjeća nekih velikih novčanih iznosa ili nekog događaja koji ni po čemu nije uobičajen, dakle događaja koji bi mu po svemu trebao biti urezan u pamćenje. Na pitanje postoji li na pravnom fakultetu kolegij "amnezija", Nobilo govori: "Ma ne, život i nevolja!"

Ljubo Pavasović-Visković iskren je: "Pa ne bi to baš tako rekao ali vrlo ste blizu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primijetili ste da u cijelom prilogu nismo uopće ni spomenuli zbog čega se točno opet sudi braći Mamić i ostaloj ekipi, realno prošlo je devet godina od njihova uhićenja, ionako se više nitko ne sjeća.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo