'stvorio je rock 'n' roll' / Kralj seksepila i preljuba, čovjek brutalnog glasa koji je izmislio pojam frontman: Sretan 80. rođendan Micku Jaggeru!

Uništavao je hotelske sobe, kažnjen je zbog uriniranja na javnom mjestu, ali je i vitez i jedan od najbogatijih glazbenika na svijetu. Ima osmero djece sa šest žena, nedavno se zaručio, a danas slavi 80.rođendan

26.7.2023.
22:23
VOYO logo

Čovjek brutalnog glasa. Ali i nevjerojatnih plesnih pokreta. Frontman Rolling Stonesa, jedan od najenergičnijih rokera svih vremena, slavi veliki 80. rođendan. I on je pravi dokaz da su godine samo broj. Jer sa svojim Stonesima, Mick Jagger i u 9. desetljeću života oduševljava publiku i rasprodaje stadione. Kritičari kažu, Jagger je - neponovljiva energija.

"Mick Jagger je ne samo fantastičan vokal. On je vrhunski performer koji sa svojim plesnim pokretima i svojom mogućnošću da jednostavno upravlja s publikom koja može doseći i više desetaka tisuća ljudi, predstavlja sam vrh showbusinessa danas i ovdje", kaže nam glazbeni kritičar Bojan Mušćet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva je to energija koju širi Mick Jagger, najbolje se uvjerio Dado Topić, kada je s grupom Time nastupio kao predgrupa Stonesima u Crnoj Gori.

"Imao sam tu čast da sviramo na istoj pozornici. Bio je to jedan nezaboravan trenutak, kad smo se popeli na pozornicu s jedno sa 100 tisuća ljudi u publici, tako da smo se na trenutke i mi osjećali kao dio ekipe Rolling Stonesa", kaže nam Dado Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAUVIJEK ĆE OSTATI ZAPAMĆENA /

O velikoj Tini Turner govore Oprah, Tereza, ali i Boris Novković. Sama ga je odabrala da pjeva na njezinom prvom hrvatskom koncertu

Image
ZAUVIJEK ĆE OSTATI ZAPAMĆENA /

O velikoj Tini Turner govore Oprah, Tereza, ali i Boris Novković. Sama ga je odabrala da pjeva na njezinom prvom hrvatskom koncertu

No vratimo se mi 60 godina unatrag. Kada i počinje velika priča o slavnom Micku.

Ovaj 19-godišnji mladić na ovoj staroj snimci - e to je Michael Philip Jagger, i to na prvom koncertu Rolling Stonesa. Tada talentirani klinac, ((pretop))danas svima omiljeni djed rock 'n' rolla. Svojim čuvenim plesom zaludio je obožavatelje za što je kriva ni manje ni više nego - Tina Turner koja ga je posebnim pokretima i naučila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Happy birthday mr. president! On je ipak najdugovječniji i najveći zasada. Zato što su svi rokeri koji su htjeli mijenjati svijet i imali neke ideje i poruke, zbog svog buntovništva postali autodestruktivni. Ali Mick Jagger nije, možda jedini", kaže Zdenka Kovačiček.

Mediji o Jaggeru pišu da je kralj seksepila, preljuba, ali i visoke inteligencije. A među onima koji ga slave, je i ugledni Guardian koji je povodom njegovog rođendana pobrojao 80 zanimljivih stvari koje mnogi o Jaggeru nisu znali. Pa evo najzanimljivijih: Jagger je doslovno osmislio ideju i pojam frontmana, a zaslužan je i za ideju rock koncerta na stadionima. 60-ih godina govorilo se da ima najbolju kosu na svijetu, a najdraži mu je instrument, zamislite, harmonika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da je Mick Jagger promijenio rock 'n' roll, ja bih rekao da ga je on stvorio, naravno uz Beatlese, da ne nabrajam sad. Definitivno jedan od najutjecajnijih glazbenika 20. stoljeća, i ovim putem mu želim čestitati 80. rođendan!", čestitao mu je i Mile Kekin.

Nije mu to previše za nove ljubavi. Prije nekoliko tjedana zaručio se za 44 godine mlađu balerinu s kojom je prije 6 godina dobio osmo dijete. No, unatoč burnom životu, glazbeni kritičar Bojan Mušćet koji ga je imao prilike upoznati na koncertima otkrio nam je i njegovu mirniju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam tu čast i sreću da upoznam Micka Jaggera koji je privatno vrlo vrlo skromna osoba, i smatram da u 80 godina života i nešto manje glazbene karijere, je riječ o jednom velikanu, ne samo rock glazbe, nego umjetnosti uopće", kaže nam glazbeni kritičar Mušćet.

I doista je. Jer već danas, svoj će rođendan proslaviti nastupom u Londonu. Tako da, očigledno, Mick ne planira stati ni s 80. A budući da nastupa doslovce tri četvrtine svog života, valjda je s vremenom ipak, dobio i to čuveno zadovoljstvo. Pa sretan mu rođendan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo