PITANJE DANA / Je li Modrić zadnji put obukao dres reprezentacije? Pitali smo stručnjake i navijače što misle i kako bi ga nagovorili da ostane

Image
Foto: RTL Direkt/Screenshot

Ni Zlatko Dalić nema odgovor na pitanje dana je li utakmica Luke Modrića protiv Španjolske bila zadnja u hrvatskom dresu. Svi se nadaju da ovo nije zbogom najboljeg igrača kojeg smo ikad imali. Navijači su mu jučer vikali 'Ostani'. Dalić kaže da ga trebaju, a sportski komentatori da mora ostati

19.6.2023.
22:52
RTL Direkt/Screenshot
VOYO logo

Je li rutinski realizirani penal u raspucavanju sa Španjolcima bio zadnji dodir s loptom Luke Modrića u reprezentativnom dresu?

Dan nakon finala, navijači ne razmišljaju ni o čemu drugome, ali odgovor još moraju čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao je dvije utakmice u četiri dana po 120 minuta, trči non-stop, radi, kvalitetno odigra, nosi reprezentaciju, tako da u njemu još uvijek ima i snage, motiva i energije, ali odluka je na njemu i što god Luka odluči, ja ću ga u tome podržati", kazao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Image
IZBORNIK ZA DANAS /

'Modrić treba ovoj reprezentaciji. Volio bih i nadam se da će nastaviti. U njemu ima još snage i motiva. Ali...'

Image
IZBORNIK ZA DANAS /

'Modrić treba ovoj reprezentaciji. Volio bih i nadam se da će nastaviti. U njemu ima još snage i motiva. Ali...'

Tri mjeseca uoči kapetanova 38. rođendana, izbornik je tako jasno dao do znanja da ga i dalje želi i treba. Na istom su tragu i suigrači:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vidim njega da trči, 37, skoro 38, a kao da ima 20, odmah ti je lakše. Ja mu želim zdrav život i da ostane s nama još dugo", kazao je Josip Juranović, hrvatski nogometni reprezentativac.

Suzne oči dok je pozdravljao navijače, pljesak španjolskih reprezentativaca u špaliru dok je išao po srebrnu medalju, sve bismo to mogli pamtiti kao zadnje Modrićeve trenutke u reprezentaciji. Ili ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema uredniku sporta RTL-a Modrić ostaje u reprezentaciji.

"Lukina jedna izjava bila je značajna, 'osjećam se dobro u reprezentaciji, tu mi je ugodno, dokle god je tako, nema razloga da me nema'. To je rekao u Rotterdamu. Tako da se iz svega toga da iščitati da bi Luka trebao i mogao ostati, kvalifikacije je započeo, treba ih završiti i odigrati Euro", kazao je Antonio Vukasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama se pratila sinoć na Trgu bana Jelačića gdje bi, da su penali otišli na hrvatsku stranu, danas bio spektakl.

Ovako ne da nema dočeka, nema više ni pozornice, ali zato svatko ima mišljenje kako Modrića nagovoriti da ostane u kockastom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo će igrati u finalu, ovo će malo pauzirati, obzirom da je dosta dobro ustrojio reprezentaciju, a onda će na Europskom igrati i na kraju Europskog se povući", smatra Boris iz Splita, dok nam Petar iz Zagreba ističe da su godine samo broj.

"Godine ništa ne znače. Evo mene 50 godina, ponašam se kao da imam 25, Luka na terenu ista stvar", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić toliko je već s nama da se malo tko sjeća ovih fotografija s početka karijere, kada je još bio tinejdžer. A upravo su problemi sa sjećanjem bili razlog zbog kojeg je izgubio podršku dijela navijača. Nije htio protiv jednog od najzaslužnijih za vlastiti uspjeh.

Sjetit će se većina zato prvog Modrićevog prvenstva. Bila je Mundijala 2006. u Njemačkoj, a bilo bi prikladno pomisliti kada bi mu zadnje bilo dogodine na Euru opet u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno zbog činjenice da to zlato nismo uzeli, mislim da njegov motiv i način na koji pristupa i koliko je posvećen nogometu daju podlogu za takvo razmišljanje. I zaista vjerujem, a imam i neke informacije, da će zaista biti tako i da se nema namjeru oprostiti", kazala je Dea Redžić, novinarka Večernjeg lista.

I madridski "As" danas ima tekst pod naslovom "Modrić, državni prioritet", a hoće li ostati kapetan postalo je prvorazredno, ne samo sportsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za autora Modrićeve biografije, ključna stvar je motivacija.

"Jedna rečenica koju mi je rekao nakon polufinala, da ne može vjerovati kakva je fenomenalna atmosfera bila s navijačima protiv Nizozemske, da ga je to toliko impresioniralo, falile su još samo tri točke, da kaže da ne može to ostaviti. Pretpostavljam da će tako biti, ali to je samo moje subjektivno mišljenje", kazao nam je Robert Matteroni, autor biografije Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako očito vjeruju mnogi, a nadaju se svi da će nakon sinoćnje, biti i 167. utakmice Luke Modrića u hrvatskom dresu.

Rekorde je srušio, najboljem kojeg smo ikad imali i kakvog vjerojatno više nikada nećemo imati, samo bi titula s reprezentacijom bila dostojan kraj ionako neponovljive karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo