MARADONA IZ KAŠTELA / Hajduk ga podržava, Armada vrijeđa, Dalić kaže da ga je pokušao zaustaviti. Kako je slučaj Livaja polarizirao Hrvatsku

Sve je očitija netrpeljivost Rijeke i Splita. Sjetite se samo Hajdukovih juniora, Prlje, titula i fritula. I da, odlaskom iz reprezentacije, makar privremenim, temperamentni igrač Hajduka, Maradona iz Kaštela, kako su mu tepali: Polarizirao je zemlju. Jedni misle da je velika šteta da smo izgubili najboljeg domaćeg strijelca radi provokacija s tribine - drugi misle da je problematičnog ponašanja i da je bolje da ga nema. Što kažu Riječani, a što Splićani

7.6.2023.
22:55
VOYO logo

Trenutak koji je podijelio Hrvatsku. Livaja je napustio reprezentaciju nakon što su ga na Rujevici izvrijeđali. Ovo su osobno doživjeli svi u Splitu.

Riječani pak misle da bi Livaja trebao moći istrpiti vrijeđanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako on misli da je najbolji potez kako bi smirio tenzije u reprezentaciji da ode, onda nek ode", rezolutan je Slaven Mišović iz Rijeke.

O Livaji danas pričaju svi. Od stranih, do domaćih medija. Od Facebook kritičara do saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
neočekivani rasplet /

Livaja odlazi, je li Dalić izgubio mir? 'I Kalinić je otišao s prvenstva u Rusiji pa su svejedno osvojili srebro'

Image
neočekivani rasplet /

Livaja odlazi, je li Dalić izgubio mir? 'I Kalinić je otišao s prvenstva u Rusiji pa su svejedno osvojili srebro'

"Nadam se da će se situacija izgladiti, da će se Livaja vratiti u reprezentaciju, smatram ga jako vrijednim članom repke", poručila je Sandra Benčić.

Odavno je poznato rivalstvo Splita i Rijeke, Torcide i Armade već su u svađi, afera fritula kada se Prlja iz Leta 3 narugao hajdukovim juniorima nakon poraza u finalu Lige prvaka još je svježa, a slučaj Livaja teško će popraviti stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih isto volio da prestanu ratovi na toj razini, da se spustimo pod navodnicima na normalna vrijeđanja", poručio je Edi Prodan, novinar Novog lista.

Cijela situacija na Rujevici - nije bila normalna ni za čuvenog splitskog novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo je odmah povući momčad u svlačionicu i onda odlučiti treba li napustiti Rijeku ili isprazniti gledalište", poručio je Edo Pezzi, sportski novinar.

A je li Livaja trebao otići - pitali smo i vas. Jedni misle da je trebao ostati zbog onih koji ga vole, drugi da je burno reagirao. Ima i onih koji vjeruju da sve izgleda kao da nije otišao svojom voljom već na traženje izbornika Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da je to tako. On je jednostavno takav, uglavnom su velike zvijezde bile takve. Jednog Blaža Sliškovića nije bilo lako obuzdati, zaustaviti kad nešto naumi, ali kako je davao uvijek puno, pravio razliku, onda su treneri znali malo zažmiriti", govori Pezzi.

Vrijeđao je Livaja na Rujevici Šibenčane, na megafon govorio da će dobiti batine. Ali nije mu prvi put. Pjevao je prije dvije godine mrzim Dinamo, a ranije je već imao problema s trenerima i izbornicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, žao mi je Marka. To je prva stvar, a nosi i on svoj dio krivice. Međutim, rekao bih najmanje u ovoj situaciji. Ovo što se dogodilo u Rijeci je posljedica niza propusta i pogrešaka, koje počinju prvenstveno s pogreškom u finalu kupa, gdje nisu pravovremeno reagirali", poručio je Igor Štimac, izbornik nogometne reprezentacije Indije.

Zato je danas reagirao Mateo Kovačić, koji je već sinoć na treningu burnije reagirao prema onima koji su vrijeđali Livaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je u Splitu kao Maradona u Napulju. Djeca se bore za njegov autogram, njemu se rade murali, kada Livaja treba otići iz Hajduka i gradonačelnik i vatrogasci, i cijeli Split viče - ostani. Da. Livaja je poseban lik i možda jučer nije bio kriv, ali riječki novinar Edi Prodan vjeruje da se nanizalo previše incidenata.

"Ne može netko jedan dan vrijeđati navijače Rijeke, Dinama, Šibenika, a biti reprezentativac izuzet od svojih prethodnih postupaka. HNS se tu po meni pokazao kukavičkim, jer nisu reagirali na vrijeme", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako će se ovo razriješiti, sigurno neće mirno. Strasti su se na jedno i na drugoj strani uzburkale toliko puno da padaju teške riječi. A evo negdje sam pročitao jednu nebulozu da je papa otkazao prijem naše reprezentacije zbog Livajinog incidenta. Što jasno nema veze, papa ima svojih problema", kaže Pezzi.

Papa će se vjerujemo brzo oporaviti, no krhka veza Dalmacije i reprezentacije zbog svega bi se mogla puno duže oporavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo