a ima i fine kozmetike / Žvake, čips, lizalice, čokolada - sve od kanabisa. I legalno je. Posjetili smo sajam konoplje

Marihuana nije legalna prema hrvatskim zakonima, ali neki proizvodi od kanabisa jesu. Od sladoleda, čipsa, čokolade pa preko krema, seruma i ulja. Sve to može se naći na prvom i najvećem sajmu konoplje na ovim prostorima

27.5.2023.
8:30
VOYO logo

Od žvakaćih guma, čipsa, lizalica, čokolade pa do ljutih umaka. Izbora je puno, a svi proizvodi sadrže sjemenke kanabisa.

"Bogato je nutritivno omega kiselinama, ali nema CBD-a koji je glavni sastojak naše konoplje. 'Wheat buddies' zanimljivi su keksići koji sadrže sjemenke od konoplje, rižu i kokos", rekla je izlagačica Tea Kračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste se zasitili slatkišima, vrijeme je za kozmetiku. Na bazi konoplje prodaju se organske kreme, serumi i ulja. Jedan od proizvođača pet je godina na hrvatskom tržištu i uglavnom svu kozmetiku izvoze vani.

"Problem je što se premalo zna o konoplji. Ova s kojom mi radimo uopće nije bogata THC-om. Svi proizvodi su bez THC-a, već visoki udio u CBD-u koji ima pozitivan učinak", pojasnila je izlagačica Ana Zerdum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zakonske promjene /

Njemačka planira legalizirati kanabis: Žele smanjiti ilegalno tržište i kriminal

Image
zakonske promjene /

Njemačka planira legalizirati kanabis: Žele smanjiti ilegalno tržište i kriminal

Više od 50 izlagača dijelom je prvog i najvećeg sajma konoplje na ovim prostorima, a traje sljedeća tri dana. Nude se razni proizvodi od kanabisa. Ima svega: od hrane, preko kozmetike, gnojiva do uzgoja i prodaje dijelova same biljke.

Suorganizator sajma Tvrtko Kračun kazao je da svi proizvodi koji se na sajmu mogu vidjeti su do zakonski dozvoljene granice od 0.2 posto THC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovani su na ostalim sastojcima, CBD, CGT. Biljka ih ima preko stotinjak", dodao je Kračun.

Kako su nam kazali, na sajmu je sve legalno. Posao s industrijskim kanabisom posao je koji cvjeta. Posjetiteljica iz Valpova Elena Klobučar došla je jer će prodavati i neke svoje proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo vidjeti ovu manifestaciju. Prva u Hrvatskoj. Baš smo oduševljeni", rekla je posjetiteljica.

Thomas iz Francuske misli da se Hrvatska mijenja kada je riječ o ovoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mentalitet se dosta promijenio, pogotovo stajalište društva. Sve se mijenja pa mislim da će se i vlast morati prilagoditi tome", dodao je.

Na sajmu se može pojesti burger ili probati sladoled od konoplje. Tu su i brojna predavanja, radionice, edukacije, i slučajno ili ne - cijeli sajam je samo 150 metara od policijske postaje u Heinzlovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo