Međunarodna manifestacija koja okuplja ljubitelje vina i gastronomije, nakon Dalmacije i Istre, stigla je u Zagreb.
Izlagači iz cijele Hrvatske predstavljaju svoju ponudu vina, maslinova ulja, likera i suhomesnatih proizvoda. Cijela manifestacija ima i humanitarnu notu pa će tako sva donirana sredstva ići Hrvatskoj ligi protiv raka. Uz degustaciju, posjetitelji mogu sudjelovati i na edukacijama i stručnim radionicama.
"Dolazimo iz Vukovarsko srijemske županije, a trenutno što režem s čim smo se predstavili danas je juneći program. Ovo su komadi junećeg buta začinjeni muškat, soli i biberom. Inače, radimo juneće kobasicu s tartufom. Imamo klasičnu sudžukicu, češnjak, paprika, sol, biber. Čisto od junećeg mesa," kaže proizvođač suhomesnatih proizvoda Bojan Bođirković.
"Nije teško uspjet na hrvatskom tržištu, treba biti originalan, uporan i ustrajan i uspjeh je zajamčen. Polako, ali sigurno idemo naprijed", tvrdi Darjan Buković, proizvođač likera.
"48 izlagača predstavljaju sve ono što možemo ponuditi našem turizmu. Od rakije, likera, maslinovog ulja, razno razne delicije od pršuta, sira, raznih kobasica, mesa, sira", dodaje Dantes Begić, organizator festivala vina.