vladamo situacijom / Vatrogasni zapovjednik za RTL Danas: 'Ovo je majka svih požara. Nikad nismo vidjeli tako nešto. Ovo je Hirošima'

Šteta je od požara velika. Ono gdje mi smijemo ulaziti tamo je sve izgorjelo. To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni

5.10.2023.
17:09
VOYO logo

Što se točno dogodilo u Osijeku na odlagalištu i u kojoj je fazi gašenje požara kazao nam je vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec. U karijeri nije vidio ovakav požar, a njegovi kolege i dalje rade na gašenju rubnih dijelova požara te se nadaju da će sve biti u redu

Kakva je situacija na požarištu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle su noći dečki gasili rubne dijelove požara. Svi vatrogasci hlade ovaj požar i zatrpavaju ga sa zemljom. Ako će biti mirno vrijeme i sve kao što je i sada sutra bismo mogli proglasiti kraj požara", kazao nam je Zoran Pakšec vatrogasni zapovjednik Osječko-baranjske županije.

Koliko je vatrogasaca sada na terenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je 20 vatrogasaca i 14 vozila na terenu. Vladamo situacijom i možemo sada reći da je požar pod kontrolom. Držimo se rubnih dijelova požara i nadamo se da će sve biti u redu."

Jeste li vidjeli nešto sumnjivo što bi moglo ukazivati na uzrok požara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je od požara velika. Ono gdje mi smijemo ulaziti tamo je sve izgorjelo. To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni. Ima li još u ovom trenutku ne znamo."

Jeste li vidjeli kada ovakav požar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojoj dugogodišnjoj karijeri, a i moji kolege tvrde isto, nikad nismo vidjeli takav požar. Majka svih požara dogodila se u Osječko-baranjskoj županiji."

Majka svih požara uistinu je ozbiljna situacija u Osijeku. Kraj požara se očekivao danas, no situacija je ozbiljna i njegovo se gašenje ipak očekuje tek tijekom sutrašnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo