REKORDNE KIŠE U ZADRU / Vatrogasci cijeli dan na nogama, posvuda je vrilo: 'Podzemne vode probijale su kroz podove i zidove'

Uglavnom se radilo o podrumima i podzemnim garažama, ali bilo je poplavljeno i nešto prizemnih prostorija obiteljskih kuća, istaknuo je zapovjednik JVP-a Zadar

11.3.2024.
19:31
VOYO logo

Na zadarskom području pale su rekordne količine kiše. Uživo iz Zadra javila se RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

"Tijekom poslijepodneva se razvedrilo, stala je kiša i granulo sunce. To je uvelike olakšalo posao vatrogascima, makar da ne kisnu na intervencijama. Oni su s intervencijama nastavili jer je vrilo na svakom koraku u zapadnom dijelu grada", istaknula je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AUTOMOBILI U VODI /

Poplavljen gotovo cijeli Zadar: 'Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske'

Image
AUTOMOBILI U VODI /

Poplavljen gotovo cijeli Zadar: 'Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske'

Više od 50 intervencija

"Dosad je završena 51 intervenecija, u tijeku su tri i kroz sat-dva očekujem da će i one biti završene", rekao je zapovjednik JVP-a Zadar Boris Jović u intervjuu s RTL-ovom reporterkom.

Uglavnom se radilo o podrumima i podzemnim garažama, ali bilo je poplavljeno i nešto prizemnih prostorija obiteljskih kuća, istaknuo je Jović. Vatrogasci su u jednom trenutku radili Sizifov posao, s obzirom na to da su ispumpavali garaže, a bujične vode su prodirale u njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veća količina oborina koja je pala je uzrokovala izbijanje podzemnih voda, što je uvelike otežavalo i produživalo vrijeme interveniranja", naglasio je zapovjednik JVP-a Zadar.

Čak 13 ekipa na terenu

Na terenu je bilo 13 ekipa, sedam iz JVP-a Zadar, a ostalo iz DVD-a Filip-Jakov, DVD-a Sukošan, JVP-a i DVD-a Pag, te državne intervencijske postrojbe Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nin je u nekom trenutku prijetila eskalacija. Međutim, čini se da su puno pomogli zidovi koji su tamo izgrađeni prije šest godina, istaknula je Radić.

"Točno tako, velika količina oborina pala je i na čitav zapadni dio županija, tako i prostor Nina", rekao je Jović. "Njihov DVD je čitav dan ipak uspio držati pod kontrolom situaciju i sam obavljati sve te intervencije. Sigurno da sve ono što se proteklih godina učinilo je uvelike doprinijelo", zaključio je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo