pulslki div / Uljanik i dalje traži bolje sutra i novog vlasnika. Zainteresirani imaju rok od 15 dana

Prodaje se 54,77 posto udjela za oko 27 i pol milijuna eura. Dovoljno za sve zaostale plaće bivših radnika. Od kraha brodogradilišta jedini koji je iskazao interes putem formalne obvezujuće ponude je češka grupacija. Njihova ponuda je iznosila 20 i pol milijuna eura

26.1.2023.
20:22
VOYO logo

Počelo je prikupljanje ponuda za kupnju pulskog brodogradilišta Uljanik.

Uvjet je zadržavanje brodograđevne djelatnosti. Zainteresirani imaju rok od 15 dana za predati pisma namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi vlasnik Uljanika traži se putem javnog natječaja.

"Svakom zainteresiranom subjektu koji bude iskazao svoj interes bit će ponuđeno da napravi due dilligence, dakle, dubinsko snimanje samog društva i njegovog poslovanja i imovine i na temelju toga će svaki od njih donijeti procjenu je li zainteresiran za kupnju i odrediti cijenu koja mu je privatljiva", rekao je Loris Rak, stečajni upravitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
česi kupuju uljanik? /

Radnik Uljanika o kupnji: 'Ovo nije jedina ponuda. Nadamo se pozitivnom ishodu'

Image
česi kupuju uljanik? /

Radnik Uljanika o kupnji: 'Ovo nije jedina ponuda. Nadamo se pozitivnom ishodu'

Prodaje se 54,77 posto udjela za oko 27 i pol milijuna eura. Dovoljno za sve zaostale plaće bivših radnika.

"To bi bila nada, partner koji će nam dopustiti da se nastavimo širiti, rasti i vratiti na neke možda stare gabarite", rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik brodogradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za očekivati je da brodogradilište kojem je većinski vlasnik stečajni dužnik ne može ugovarati nove veće poslove, pa tako i funkcionira, na nižoj razini operativnosti. Time pokriva plaće i mjesečne troškove.

"Mi za sad imamo plutajući dok za izraelskog naručitelja, imamo ribaricu za norveškog naručitelja i imamo niz manjih poslova", kazao je Hadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kraha brodogradilišta jedini koji je iskazao interes putem formalne obvezujuće ponude je češka grupacija. Njihova ponuda je iznosila 20,5milijuna eura.

"Nije prihvaćena njihova ponuda od 155 milijuna kuna, dakle, za neposrednu prodaju, to ne znači da oni kao i svi drugi zainteresirani subjekti ne mogu sudjelovati u ovom nadmetanju", objasnio je Rak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su cijeli radni vijek proveli „iza zidina“. I dalje vjeruju u bolju budućnost.

Radnik Uljanika Korado rekao je: "Svi se nešto nadaju boljem, nekim boljim danima". Istaknuo je kako za sada ne razmišlja o odlasku iz Uljanika. Atmosfera u Uljaniku zasad je dobra istaknuo je radnik Miro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov kolega Slobodan uvjeren je da će Uljanik pronaći novog vlasnika i da će se još više ljudi zaposliti. Nakon brojnih razočarenja radnika, svi se nadaju da konačno dolaze bolji dani.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo