IZNENADNI PLJUSKOVI / Čeka nas pravo promjenjivo proljeće: Red sunca, red kiše s grmljavinom, posebno u jednom dijelu

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjivo… više oblaka, ponegdje kiša te mjestimice pljuskovi s grmljavinom, osobito oko gorja uz granicu sa Slovenijom te na širem karlovačkom području

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

25.5.2024.
7:57
VOYO logo

U subotu će biti nešto sunčanije te uglavnom mirno. Pravo promjenjivo proljeće, uz više sunca, bez većih frontalnih poremećaja u našoj blizini, ali i dalje nestabilno kako u višim slojevima atmosfere iznad većeg dijela kontinenta kruži vlažan zrak. Tek mjestimice po nizinama i kotlinama kratkotrajna magla, uglavnom u Posavini i Podravini. U središnjim krajevima možda bude prolazno malo oblaka, ali uglavnom suho.

Tijekom prijepodneva rast će postupno naoblaka u Dalmaciji. Ostat će većinom ugodno, na kopnu najmanje između 10 i 13 Celzija, svježije samo u gorju, a duž obale od 15 do 18 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjivo… više oblaka, ponegdje kiša te mjestimice pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, osobito oko gorja uz granicu sa Slovenijom te na širem karlovačkom području. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Podravini prolazno jugoistočni, a nakratko jakih udara bit će uz pljuskove. No, toplo, između 24 i 26 Celzija.

I na istoku nešto oblačnije, ali pljuskovi vjerojatniji uglavnom samo na zapadu, većinom oko slavonskog gorja, osobito navečer. Prolazno umjeren istočni i jugoistočni vjetar, ali toplo, oko 25-26 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji povremeno više oblaka, ali tek uz malu šansu za pokoji kraći pljusak na krajnjem jugu i u zaleđu. Nakon vjetra s mora, zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, navečer ponegdje i pojačan. Temperatura između 24 i visokih 27 Celzija.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, ali lokalno uz poneki pljusak praćen grmljavinom u unutrašnjosti Istre, još izglednije u Gorskom kotaru i Lici, gdje može biti izraženijeg pljuska. Zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a ostaje i podjednako toplo kao i danas, od 21 do 26 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUŠTI NA ISTOKU /

Nevrijeme pogodilo Slavonski Brod. Padala tuča, ulice zaplivale u bujicama. Ovakvo je stanje tamo

Image
PLJUŠTI NA ISTOKU /

Nevrijeme pogodilo Slavonski Brod. Padala tuča, ulice zaplivale u bujicama. Ovakvo je stanje tamo

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak toplog proljetnog i promjenjivog tipa vremena. Svakodnevno uz sporadične popodnevne pljuskove. Najviše oblaka i kiše, moguće i nevremena se očekuje u nedjelju, osobito na zapadu unutrašnjosti, a najviše sunca u ponedjeljak nakon jutarnje magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu malo više sunčanog i suhog vremena. Pljuskovi, kojih i bude, bit će više koncentrirani u zaobalju. No, u utorak i srijedu se očekuju nevere i na samom moru. Temperatura bez većih promjena, dakle, toplo, na suncu i vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo