Kuha se atmosfera, pokoja spačka, nikad frka, ali uvijek dobra klopa. Tako to otprilike funkcionira na kostrenskim maškaranom kotliću, a možete očekivati sve: od toga da stvari krenu po zlu, do toga da vam jelo serviraju Vikinzi.
Nema konkurencije, ali važna je pokoja taktika. Roko, recimo, mrkvu riba u ritmu. "Kotlić je onda puno bolji. Danas pripremamo jedan kotlić od divljači", kaže Roko.
Kotlić od divljači, točnije vepra, pripremaju svi. Ostali sastojci su po vlastitom ukusu. "Važno je skuhat kako Bog zapovijeda, laganini", savjetuje natjecatelj Edo koji kuha domaćeg vepra iz šume.
Svi tvrde da tajni sastojak ne postoji, ispod maski teško je razaznati je li riječ o blefu. Stručno oko žirija cijelo vrijeme obilazi, ali dobro će se namučiti, jer tko je najbolji nemoguće je procijeniti.