danas u parizu / Tijekom javljanja uživo francuska policija dvaput ispalila suzavac: 'Pitanje je tko će prvi popustiti'

Image

U Francuskoj se strepi od novih nereda, a posebno na najvećem skupu u Parizu. 'Očito ovdje ne odustaju niti prosvjednici, kao ni Macron. Zapravo je sada reforma u rukama Ustavnog vijeća koje će odlučiti je li ovaj zakon u skladu sa Ustavom', rekla je reporterka RTL-a Ana Mlinarić koja se javila iz Pariza

28.3.2023.
19:35
VOYO logo

U Francuskoj traju masovni prosvjedi stotina tisuća radnika. Ljuti su i žele zaustaviti reformu prema kojoj za odlazak u mirovinu trebaju raditi dvije godine dulje. Strepi se i od novih nereda, a posebno na najvećem skupu u Parizu.

Od jutra su tenzije u ostatku zemlje dok je policija na pripravnosti zbog mogućih nereda u Parizu. S pariških ulica javila se reporterka RTL-a Ana Mlinarić i otkrila što se ondje događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na zadnjoj je lokaciji napeto, a prosvjednici se ne žele razići te je pitanje je tko će prvi popustiti. Policija je rekla da je uhitila 200, a pretresla 10 tisuća ljudi te su izuzeli predmete koje smatraju opasnima", rekla je Mlinarić.

Mlinarić je kazala da je teško reći kako će cijela situacija u Francuskoj završiti te dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito ovdje ne odustaju niti prosvjednici, kao ni Macron. Zapravo je sada reforma u rukama Ustavnog vijeća koje će odlučiti je li ovaj zakon u skladu sa Ustavom", rekla je Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo