NESTABILNO I PROMJENJIVO / Stiže promjena vremena: Kiša i pljuskovi s grmljavinom, evo do kada će trajati

Najniža temperatura malo viša, bit će - između 11 i 14 Celziijevih stupnjeva, na moru oko 16 stupnjeva

Sven Vorkapić

6.5.2024.
20:50
VOYO logo

Sutra sve promjenjivije i nestabilnije kako će naši krajevi biti u polju sniženog tlaka u kojem nam pritječe vlagom sve bogatiji zrak.

U takvim okolnostima sutra ujutro i prijepodne porast naoblake, na zapadu mjestimice s malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu, gdje lokalno već može i zagrmjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu malo mirnije uz slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Na Jadranu umjereno i osobito na srednjem dijelu jako jugo.

Najniža temperatura malo viša, bit će - između 11 i 14 Celziijevih stupnjeva, na moru oko 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom oblačno uz mjestimičnu kišu, lokano i izraženije pljuskove praćene grmljavinom, češće prema večeri. Mirnije nego danas uz slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura nekoliko stupnjeva niža - oko 22 stupnja.

Image
PALE SE ALARMI /

Prijete opasne anomalije, stiže nam hladna faza La Nina: Evo o čemu se radi

Image
PALE SE ALARMI /

Prijete opasne anomalije, stiže nam hladna faza La Nina: Evo o čemu se radi

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačnije i nestabilnije. Mjestimična kiša, lokalno i pljuskovi, moguće i izraženiji te praćeni grmljavinom, osobito na zapadu i u Podravini. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a temperatura malo niža od današnje - između 23 i 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjivije, na sjevernom dijelu uz kišu, lokalno i pljuskove. Drugdje ne posve stabilno, ali će na jugu oborina izostati. Uz umjereno i jako jugo temperatura bez veće promjene ili malo niža - 22, 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, nerijetko i tmurno. Padat će mjestimična kiša, lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom. Jugo slabi, prema večeri u okretanju na istočni vjetar i buru, a temperatura oko 19 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Promjenjivo sredinom tjedna, mjestimice još kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, ali i malo manje toplo uz slab do umjeren sjeverac. Od četvrtka postupno sve stabilnije, sve više sunca i samo rijetko uz koju kap kiše. Za vikend tako barem djelomice sunčano i toplo uz uglavnom slab vjetar. U principu idealni uvjeti za boravak na otvorenom.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu nestabilno sve do petka. U srijedu kiša, ali rjeđi pljuskovi nego na kopnu. Potom stabilnije, samo na krajnjem jugu još poneki pljusak. Zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita u četvrtak i olujna bura. S burom vedrije, sve manje oblaka - dakle pretežno sunčano duž cijele obale već od petka, za vikend i uz uglavnom slab vjetar. Temperatura pak slična - toplo uz 24, 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo