KOD NAS ZABRANJENE / Srbin pokušao krijumčariti hrpu ilegalnih tableta: 'Upitna im je kakvoća, viđali smo ih na Hreliću'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Carinici su u suradnji s policijom spriječili pokušaj krijumčarenja više od 300 tisuća komada tableta čija je prodaja u Hrvatskoj zabranjena. Neke se koriste i za proizvodnju droge

Kristina Čirjak

Kristina Čirjak

Višestruko nagrađivana reporterka, izvještava o socijalnim i društvenim temama te elementarnim nepogodama

2.5.2024.
20:15
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Krijumčar (31) iz Srbije uhićen je na graničnom prijelazu Batina.

"Oni su pokušali između deklarirane robe, dakle to je bio materija za malarske radove, stiropor, drvene police i slično, pokušali su sakriti tablete, ali na sreću nisu uspjeli", poručuje Branko Vladetić, voditelj odjela u Službi za nadzor carinskog ureda Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj nije dopuštena njihova prodaja.

"Jedan lijek je namijenjen za ublažavanje boli, dok je drugi namijenjen za liječenje anksioznih poremećaja i ujedno se nalazi na popisu droga i psihotropnih tvari", dodaje Marko Mrkobrad, glasnogovornik HALMED-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Batina zaplijenjeno je više tableta nego lani tijekom cijele godine kad ih je bilo 272.600. Godinu prije bilo ih je gotovo milijun i 900.000.

"To su sigurno lijekovi upitne kakvoće, potencijalno opasnog djelovanja za zdravlje. Mi smo vidjeli da se lijekovi prodaju na Hreliću, putem interneta i društvenim mrežama samo tih specifičnih lijekova za smirenje i spavanje, ili supstance za liječenje boli", poručuje predsjednica Ljekarničke komore, Ana Soldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo