ZORAN PAKŠEC / RTL Danas uživo iz Osijeka: 'Vjetar nam stvara najveći problem. Ozlijeđeni vatrogasac je na operaciji'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas
Image
Foto: Screenshot RTL Danas

'Situacija je, moram biti zadovoljan sada, smiruje se, radimo u dvije grupe. Radimo s novim sredstvom za gašenje i pokušavamo ugasiti taj dio koji se još dimi. Što se tiče industrijskog pogona, obranili smo ga noćas s velikim trudom svih vatrogasaca gdje nas je bilo 184 sa 78 vozila i moram svim vatrogascima izraziti zahvalnost za intervenciju', rekao je Pakšec

4.10.2023.
16:45
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Zbog požara i dima koji se čak vidi iz svemira, a došao je već i do granice s BiH, evakuirani su nepalski radnici koji su živjeli pokraj pogona, a prema odluci županijskog Stožera civilne zaštite - nema nastave u okolnim naseljima Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Laslovu, Čepinu i Vuki.

Jak vjetar otežava gašenje požara kakvog vatrogasci ne pamte, a osječke vlasti kažu da je kvaliteta zraka unatoč požaru - zadovoljavajuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter RTL-a Mario Jurič javio se uživo iz Osijeka gdje je razgovarao sa Zoranom Pakšecom, glavnim vatrogasnim zapovjednikom Osječko-baranjske županije.

"Vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom, na terenu je njih 50-ak koji pokušavaju obuzdati požar. Dim se diže visoko u zrak, a na snazi je još uvijek upozorenje za sve građane", izvijestio je reporter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je, moram biti zadovoljan sada, smiruje se, radimo u dvije grupe. Radimo s novim sredstvom za gašenje i pokušavamo ugasiti taj dio koji se još dimi. Što se tiče industrijskog pogona, obranili smo ga noćas s velikim trudom svih vatrogasaca gdje nas je bilo 184 sa 78 vozila i moram svim vatrogascima izraziti zahvalnost za intervenciju", rekao je Pakšec pa dodao:

Image
JOŠ SE NE ZNA /

U tvornici koja gori nije bio samo manje opasan PET? Toksikolog: 'Može doći i do akutnog trovanja'

"Što se tiče nove upotrebe robota, prvi puta smo ga upotrijebili jer nismo s ljudskim snagama mogli ući u srž požara i u suradnji s Civilnom zaštitom noćas smo to i uspjeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica vatrogasaca su ozlijeđena.

"U ovom trenutku je u opservaciji tako da je u tijeku i operacija i nadamo se da će biti sve u redu. Vjetar nam stvara najveći problem, 15-ti sat nas prati sa sjevera i on nam otežava taj tijek požara. Očekujem kroz nekih tri sata da ćemo smiriti dio otvorenog plamena tako da ćemo u noć ući s dežurstvom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u videu:

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo