EKSKLUZIVNO / RTL Danas u posjedu SMS poruka između Hrvoj Šipek i Rimac. Glavna državna odvjetnica lagala?

Sve je počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Hrvoj Šipek 10-ak dana prije toga postaje prva žena DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju

10.2.2023.
19:28
VOYO logo

Je li glavna državna odvjetnica jučer u saboru lagala zastupnicima i hrvatskoj javnosti? Zastupnik MOST-a Nikola Grmoja u raspravi ju je pitao je li komunicirala s Josipom Rimac oko Vjetroparka.

Ne, jasan je odgovor Zlate Hrvoj Šipek sa saborske govornice. S optuženom Josipom Rimac kontaktirala je, rekla je, samo dok je ova bila gradonačelnica Knina. No, RTL je u posjedu SMS poruka koje dokazuju upravo suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako u prosincu 2018. Zlata Hrvoj Šipek, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika traži sastanak u ministarstvu s Josipom Rimac koja je tada bila državna tajnica. Tema - povećanje koeficijenata za državne odvjetnike:

"Poštovana, iskrsnule su mi neke obveze, da li bi sastanak u vezi koeficijenata mogli organizirati od srijede nadalje. Lp, Zlata Hrvoj Šipek ", šalje joj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno. Hoćemo srijeda u 9.30?", odgovara Rimac, a Hrvoj Šipek nastavlja: "Može dogovoreno, Kad dođem javim se vama?". "Da, čekam vas ja", odgovara Rimac opet.

Image
Foto: RTL

Sastale su se i godinu kasnije u DORH-u. I to baš na teme crkvenog zemljišta u Kninu, ali i Vjetroparka. Rimac, kako doznajemo, na tom je razgovoru upozoravala na problem s Hrvatskim šumama, a iz razgovora je vidljivo da je upravo Hrvoj Šipek tražila zamjenski termin za sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovana, samo bih zamolila da me ne zaboravite znam da je gužva. Zahvalna sam. Lp, J. Rimac", kaže Rimac. "Poštovana, dogovorila sam sa zamj. Damjanović i Koketi sastanak u petak 11.10. u 9.30 sati., Lp", odgovara Hrvoj Šipek.

Image
Foto: RTL

"Hvala od srca doći će provincijal fra Slavko Slišković ja nažalost ne mogu jer od 9 do 11 imam neki već dogovoreni panel sa županijama oko novog ustroja,", navodi Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji bi termin vama odgovarao? Drugi tjedan pa ćemo vidjeti sa zamj. Koketi?", šalje joj potom Hrvoj Šipek.

Image
Foto: RTL

Rimac govori: "Ja mogu 14. i 15.10. u koliko njemu odgovara?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Koketi je slobodan 15.10. u 9,00. da li vama odgovara?", pita ju Hrvoj Šipek. "Meni odgovara. Potvrđujem. Može i provincijal taj dan sa mnom? Hvala", traži Rimac. "Očekujem vas oboje u srijedu u 9.00", jasno će Hrvoj Šipek, a onda Rimac govori: "Hvalaaa na panelu sam i vidimo se".

Image
Foto: RTL

Da je tog dana doista bila tema Vjetropark, pokazuju promermorija i ugovor koji je Rimac Zlati Hrvoj Šipek na taj sastanak i donijela i ukazala na problem s Hrvatskim šumama. Hrvoj Šipek navodno se na kraju sastanka i složila da šume nisu sve odradile po Zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, jučer u Saboru sve je zaboravila:

"Ako sam dobro razumjela Vaše prvo pitanje ono se odnosilo da li sam ja komunicirala s Josipom Rimac? Ne", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put, kaže, s njom je razgovarala dok je bila kninska gradonačelnica.

"Ja Josipu Rimac znam iz vremena kad je bila gradonačelnica, ja voditeljica građansko upravnog odjela u nekoliko navrata je dolazila u Državno odvjetništvo radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa vezanih između Republike Hrvatske i Grada Knina. Međutim, nakon tijekom izvida i istrage ja nikada nisam s Josipom Rimac komunicirala", dodaje potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su se onda poruke iz 2019. našle u mobitelu Josipe Rimac i zašto Zlata Hrvoj Šipek kao druga osoba DORH-a tada nije rekla da je to zlouporaba položaja i ovlasti ili sada šuti jer je svjesna da je onda i sama sudjelovala u kaznenom djelu??

Image
Odbor za pravosuđe /

Grbin bocnuo Hrvoj Šipek: 'Zašto predmeti završe u ladici ako se pojave inicijali AP?'

Image
Odbor za pravosuđe /

Grbin bocnuo Hrvoj Šipek: 'Zašto predmeti završe u ladici ako se pojave inicijali AP?'

Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Hrvoj Šipek 10-ak dana prije toga postaje prva žena DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do pravog pucanja mjera nije ni došlo s obzirom da je ona došla u policiju i prijavila da ju netko prati i istražuje jer je pronašla putem svog privatnog istražitelja bubu u svom automobilu", govorila je Hrvoj Šipek u četvrtak.

Zašto tužitelji nikad nisu inzistirali na raspetljavanju te priče - može otkriti očito jedino Josipa Rimac, koja je na ovu temu, kao i njezina odvjetnica - bez komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovo samo otvara pitanja - jesu li u slučaju Vjetroelektrane stvarno svi sve dobro znali i je li Josipi Rimac na kraju stavljeno na teret sve ovo što je sad netema?

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo