KUM COSA NOSTRE / Prvi put je pucao s 14, ubio s 18: Kako je uhićen jedan od najopasnijih šefova mafije na svijetu?

Image
Foto: Profimedia

Godinama je policija istraživala, sužavala krug, uhićeni su mu brat, sestra, rođaci, no Denaro je bio nedodirljiv. Cosa Nostri je sada zadan veliki udarac, tko će biti novi šef, ali i gdje su milijarde uhićenog- počinje potraga. Sigurno je tek, da je ovaj put potvrđeno pravilo da i najveći zločinci prije ili kasnije budu privedeni pravdi

16.1.2023.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Kum Cosa Nostre, sicilijanske mafije, nakon 30 godina napokon je u policijskim rukama. Uhićen je u privatnoj klinici La Maddalena u Palermu, nije se opirao. Pod lažnim imenom Andrea Bonafede tamo se liječio više od godinu dana, jutros je imao termin za kemoterapiju. Uhićenje je izazvalo opće slavlje Talijana, koji su na ulici grlili karabinjere.

Uhićen je i njegov suradnik, trgovac maslinama. Prema izvorima iz klinike, Messini su karabinjeri prišli i pitali za ime, i nije lagao. Stotinu policajaca sudjelovalo je u akciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karabinjeri ROS-a (Grupa za specijalne operacije), GIS-a (Grupa za specijalne intervencije) i Lokalna policija sicilijanske regije, u sklopu istrage koju koordinira Ured javnog tužitelja Palerma, uhitili su bjegunca Mattea Messinu Denara", rekao je Pasquale Angelosanto, zapovjednik specijalne talijanske policije.

Na Siciliju je stigla i talijanska premijerka, koja je čestitala tužiteljima, i najavila predložiti 16. siječanj kao praznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj je dan praznik za nas, možemo reći našoj djeci da se mafija može pobijediti. Nismo dobili rat, još nismo pobijedili mafiju, ali ovo je bila bitka, ključna, koju je treba dobiti i teški je udarac za organizirani kriminal", poručila je Giorgia Meloni.

Od mladića koji je 1993. otišao u ilegalu do 60-godišnjaka. Zvali su ga Diabolik po stripu koji je volio i Suhi jer je bio mršav. Messina nije bio uobičajeni tip patrijarhalnog mafijaša. Prvi put je pucao s 14 godina, ubio s 18. Hvalio se da bi od svojih žrtava mogao napraviti groblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđen je na doživotni zatvor za ulogu u ubojstvima talijanskih tužitelja, za desetke ubojstava od kojih su najokrutnija davljenje trudnice, otmica i ubojstvo 12- godišnjeg sina mafijaša pokajnika, koji je ugušen I otopljen u kiselini, kao i za mafijaške masakre u Rimu, Milanu I Firenci.

Godinama je policija istraživala, sužavala krug, uhićeni su mu brat, sestra, rođaci, no Denaro je bio nedodirljiv. Cosa Nostri je sada zadan veliki udarac, tko će biti novi šef, ali i gdje su milijarde uhićenog- počinje potraga. Sigurno je tek, da je ovaj put potvrđeno pravilo da i najveći zločinci prije ili kasnije budu privedeni pravdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo