OGLAS

ZVJERSKI UBIJENA / Otac naručio otmicu Vanje (14) zbog iznude novca? Svezali su je i ugurali u gepek. Ubojica pobjegao preko Beograda

Tragičan kraj potrage za 14-ogodišnjom Vanjom u Skoplju. Pronađeno je tijelo, a zbog njezine otmice i ubojstva u pritvoru je i njezin otac. Sumnja se da je glavni organizator i počinitelj stravičnog zločinaLjupčo Palevski zvani Palčo. Bavio se građevinarstvom, a vođa je i radikalne desničarske proruske stranke. Hrvatska je za njim 2015. izdala tjeralicu, a četiri godine poslije uhićen je u Beogradu dok se pokušao ukrcati na avion za Moskvu. Sumnjiče ga da je Vanju ubio 2,5 sata nakon otmice u strahu da će ga uhvatiti

4.12.2023.
20:21
VOYO logo

Potraga za Vanjom dobila je najtužniji mogući kraj. Njezino tijelo pronađeno je u okolici Skoplja, zakopano.

Oliver Spasovski, ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, iznio je mučne detalje: "Vezali su joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje te je izveli iz zgrade i stavili u prtljažnik auta. Odvezli su je u mjesto izvan Skoplja. Prema riječima svjedoka, ondje je počinjeno ubojstvo, a nakon toga su vozilo zapalili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je strašnije da je u sve možda umiješan i njezin otac. Sumnjiči ga se da je otmičarima otkrio Vanjino kretanje, a sve kako bi od njezine majke, svoje bivše supruge, iznudio novac.

Gavril Bubevski, glavni državni tužitelj Sjeverne Makedonije, iznio je kako se brani otac: "On zasad negira te tvrdnje. Imamo neke informacije da je majka prodala stan, a mislimo da je novac od prodaje tog stana bio motiv i da je trebao biti predmet eventualne iznude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAŠNO /

Vanja (14) iz Skopja je ubijena, a jedan od osumnjičenih uhićen je u Hrvatskoj? Pronađeno još jedno tijelo

Image
STRAŠNO /

Vanja (14) iz Skopja je ubijena, a jedan od osumnjičenih uhićen je u Hrvatskoj? Pronađeno još jedno tijelo

Ovo je, vjeruju, glavni organizator i počinitelj stravičnog zločina - Ljupčo Palevski zvani Palčo. Bavio se građevinarstvom, a vođa je i radikalne desničarske proruske stranke. Hrvatska je za njim 2015. izdala tjeralicu zbog navodnog duga njegove tvrtke, a četiri godine poslije uhićen je u Beogradu dok se pokušao ukrcati na avion za Moskvu.

Sumnjiče ga da je Vanju ubio pištoljem dva i pol sata nakon otmice u strahu da će biti uhvaćen. U bijegu je i za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Spasovski dao je detalje o njegovu bijegu: "Ta je osoba automobilom napustila zemlju zajedno sa svojim odvjetnikom. Otišao je u Beograd, a dan poslije u Bugarsku." Njegovi pomagači su, sumnja se, Vlatko Kešišov, Bore Videvski i Velibor Manev. Uhićeni su i određen im je pritvor. Na pitanje je li ubio Vanju, on negira.

No, krivnju je, kako javljaju tamošnji mediji, ipak priznao. Pet dana prije Vanjine otmice - ista skupina otela je i ubila 74-godišnjeg frizera Panču Žežovskog. Njegovo tijelo je pronađeno. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a upravo su njegovim autom oteli Vanju i potom ga zapalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani su u šoku. Građani su potreseni, a o ubojici govore da je bio super čovjek, miran i tih. Ali samo monstrum može napraviti ovakvo zvjerstvo. Monstrum je ubio 14-godišnju djevojčicu za kojom tuguje cijela zemlja, a posebno njezina osnovna škola.

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru