MILINOVIĆ ZASJEO U FOTELJU / Ostali bez Gospića, ali HDZ-ovci uporno tvrde da to nije problem: Najbizarnije objašnjenje ima lički župan

Ministar Oleg Butković kazao je da su lokalni izbori za malo manje od godinu dana pa ćemo tada napraviti sve da HDZ ponovno pobijedi

24.6.2024.
17:26
VOYO logo

HDZ je ostao bez Gospića, a u gradonačelničku fotelju sjeo je Darko Milinović. Čelnik stranke LiPO osvojio je više od 51 posto u drugom krugu, na prijevremenim izborima na kojima mu je protukandidat bio HDZ-ov Joso Vrkljan.

Milinoviću, koji je u svojoj političkoj karijeri bio HDZ-ov ministar zdravstva i župan, mandat traje do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine. Poručio je kako je ovo veličanstvena pobjeda, te da ovo nije samo njegov povratak, već i povratak Gospića u hrvatsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad će voditi volonterski, a jutros je već u 7 bio na radnom mjestu, u ginekološkoj ambulanti u gospićkoj bolnici. Poslao je poruku i premijeru Andreju Plenkoviću.

"Neka razgovara sa svojim HDZ-ovcima koji su išli po srpskim selima i strašili ljude da ako Milinović pobijedi da on ne poštiva nacionalne manjine i nećete biti nikakav čimbenik u njegovom programu. To je daleko ispod pojasa, čak sramnije od onoga što su izveli s drogama" , kazao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAPOKON /

Gospić ima novog gradonačelnika! Pobijedio Darko Milinović: 'Nek Petry sad pije Normabele'

Image
NAPOKON /

Gospić ima novog gradonačelnika! Pobijedio Darko Milinović: 'Nek Petry sad pije Normabele'

Ministar Oleg Butković kazao je da su lokalni izbori za malo manje od godinu dana pa će tada napraviti sve da HDZ ponovno pobijedi.

Kako premijer i HDZ-ovci komentiraju gubitak Gospića saznala je reporterka RTL-a Danas Ana Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijera još čuli, ali jesmo druge HDZ-ovce koji ponavljaju da ovo nije nikakav problem za HDZ jer su redoviti lokalni izbori za manje od godinu dana. Vjerojatno najbizarnije objašnjenje ovog izbornog poraza HDZ-a danas je imao župan ličko sensjki Ernest Petry koji je strastveno objašnjavao kako se ovdje ne radi ni o kakvom porazu već dobitku za HDZ jer je HDZ osvojio 17 posto više glasova nego na prošlim lokalnim izborima. No Petry je iz te računice ispustio jednu važnu činjenicu, a to je da se prvi krug lokalnih izbora u Gospiću održavao paralelno za europskima. HDZ-ova lista na tim izborima osvojila je više od 50 posto glasova što znači da su svi oni birači koji su na europskim izborima zaokružili HDZ-ovu listu da paralelno glasali i za HDZ-ovog kandidata na lokalnim izborima zapravo drugog kruga ne bi ni bilo i Darko Milinović ne bi osvojio vlast u gradu Gospiću.

Njega je možda najbolje opisao Vladimir Šeks dolazeći na predsjedništvo HDZ-a. Rekao je: 'Sve je to derivat istog' Milinović je 2017. izbačen iz HDZ-a kada je s šest autobusa stigao pred središnjicu stranke nezadovoljan jer Plenković nije raspisivao unutarstranačke izbore. Činjenica je da HDZ već sedam godina nema vlast u gradu, ali ima vlast u županiji. ", zaključila je Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo