osmeročlana obitelj / Obitelji Bubaš iz Gline franjevci iz Njemačke sagradili kuću vrijednu 100.000 eura: 'Od srca hvala svima'

S Banovine stiže lijepa vijest o dovršetku potpuno nove kuće osmeročlanoj obitelji Bubaš iz Gline. No, za to nije zaslužna država, već Franjevci iz Hrvatske katoličke misije u Njemačkoj

2.6.2023.
20:40
VOYO logo

Evo već 29. mjesec od potresa, a obitelj Bubaš konačno ima vlastiti krov nad glavom. Njihovi snovi postali su stvarnost. Od temelja do krova kompletno je izgrađena još jedna kuća na području Gline i to još jedna bez pomoći države.

"I tuga, i uzbuđenje… emocije su. Ne znam kako bi to opisala", kaže nam Mirjana Bubaš.
Novu kuću od 160 metara četvornih, s tri spavaće sobe vrijednu više od 100 tisuća eura u potpunosti su financirali franjevci iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od srca hvala svima koji su pomogli, koji su donirali, tko je god uložio malo truda. I radnicima pogotovo. Oni su se najviše namučili i naradili", kaže Mirjana.

Do sada su živjeli u 30-ak kvadrata stare kuće. Osmeročlana obitelj bila je nagurana u dvije sobe, jedine koje nisu prokišnjavale. Najteže je to padalo djeci, koja će sada imati svako svoju sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da imaju jednu životnu priliku da se mogu osjećati kao ljudi, a ne svaki dan stavljati nešto na pod da ne prokišnjava. Sad je uređeno. 10-15 godina mogu biti mirni, zadovoljni. Imaju pristojan stan", kaže fra Ivan Čaruga, župnik Hrvatske katoličke misije Freising.

Image
FINANCIRANJE 148 PROJEKATA /

Bačić o obnovi od potresa: Radovi u Zagrebačkoj županiji koštaju kao i izgradnja Pelješkog mosta

Image
FINANCIRANJE 148 PROJEKATA /

Bačić o obnovi od potresa: Radovi u Zagrebačkoj županiji koštaju kao i izgradnja Pelješkog mosta

Život je sada lakši. Da će tako doista i biti nisu vjerovali. Mislili su da će se cijela priča ispuhati, no dogodilo se suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojala sam se. Mislila sam da nema ništa od toga. Mislila sam da je to samo pusta priča", ističe Bubaš.

Kuća bi bila završena i prije. Najveći problem, kaže nam fra Ivan bilo je pronaći radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite koliko je bilo ministara koji su praktički bili samo na dobroj plaći, a nisu makli prstom ovdje na Banovini. Evo sad se nešto pokrenulo, sav novac je potrošen, a vjerojatno ćemo vidjeti rezultate kroz godinu dana. Država je mogla mnogo više" naglašava fra Ivan.

"Područje grada Gline je jedno veliko gradilište. To još ide sporo, ali ide. Ide, gradi se. Privatne kuće, javni objekti. Problem će jedino biti to što je 30.6. je rok", dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer s obzirom na rok skele su se u ovo vrijeme trebale skidati, a ne tek postavljati. No, dvije i pol godine nakon potresa nazire se konačan kraj životu u kontejnerima.

Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo