NAPADNUT PRAVOSUDNI POLICAJAC / Detalji drame na Prekršajnom sudu: 'Borite se za svoj život, a morate paziti da ne ozlijedite napadača'

Drama na Prekršajnom sudu u Zagrebu. Sve je krenulo u sudnici, gdje je prvo napadnut pravosudni policajac. Tko je napadač, koji je motiv i kako je sve završilo?

Ivana Ivanda Rožić

Ivana Ivanda Rožić

Prati suđenja, najveće pravosudne afere, sigurnosne izazove u zemlji, nepravilnosti u policijskom sektoru

22.5.2024.
17:18
VOYO logo

Drama na Prekršajnom sudu u Zagrebu. Kako je doznajemo, u cijeloj je priči zapravo riječ o dvojici napadača.

Sve je počelo u sudnici kada je sutkinja prvo na lijepi način upozorila dvojicu mladića, no nakon što su se oni oglušili na ta njena upozorenja, sve je eskaliralo napadom prvo na jednog pravosudnog policajca. Kasnije je došao u pomoć drugi koji ih je uspio svladati, a na kraju je sve završilo izlaskom interventne policije, ali i policajaca iz VI. policijske postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki dan se susrećemo s prijetnjama'

Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske istaknuo je da na sudovima nema puno napada na pravosudnu policiju, ali se oni svejedno događaju.

Image
DRAMA NA PREKRŠAJNOM /

Muškarac došao na sud, vikao na sutkinju pa napao policajca. Situaciju spašavala interventna

Image
DRAMA NA PREKRŠAJNOM /

Muškarac došao na sud, vikao na sutkinju pa napao policajca. Situaciju spašavala interventna

"Ovdje smo imali sreću da su bila dvojica pravosudnih policajaca koji su uspjeli reagirati. Nažalost, pravosudnih policajaca nema ni na sudovima. Zaboravlja se incident koji je bio tragičan na Palači pravde, svi ga se sjećaju svake godine. Ali se ne ulaže niti se ikako poboljšava odjel osiguranja pravosudnih tijela, jer nedostaje i ljudi i opreme. Ovdje je sada situacija gdje su izravno odbili zapovijed pravosudnog policajca koji je nastupio po naredbi sutkinje, pa je morao doći i drugi pravosudni policajac u pomoć. Pitanje je, da je bio samo jedan i uspio uzeti oružje, kakav bi bilo epilog", poručio je Krešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući zdravstveno stanje policajaca koji su intervenirali, kaže da su pod stresom jer to nije svakodnevna situacija. "Iako se svakog dana susrećemo s prijetnjama i uvredama te galamom. Kad dođe ovakva situacija, morate se boriti za svoj život, a morate paziti i da ne ozlijedite osobu protiv koje postupate. Jer ako je ozlijedite, postoji mogućnost protutužbe protiv pravosudnog policajca što je apsurd jer radite samo svoj posao", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo