MODRIĆ O OPTUŽNICI / Modrićev odmor na jahti pokvarila optužnica, njegova odvjetnica vjeruje da će pasti na sudu

Optužnica koju je podignulo osječko državno odvjetništvo uz hrvatskog nogometnog kapetana, tereti i Dejana Lovrena za davanje lažnog iskaza

30.6.2023.
19:30
VOYO logo

Hrvatski kapetan ovih dana uživao je na Hvaru i specijalitetima s ražnja. No njegov odmor na jahti, omela je jučer vijest da je pod optužnicom.

"Zapravo smo imali istu reakciju, on je od početka izjavljivao da je njegova savjest čista i mirna i da nije počinio to kazneno djelo. Tako da ostaje kod toga i mirne je savjesti. Je li razočaran? To ćete pitati njega, on je u svojoj izjavi dosljedan i dalje", rekla je odvjetnica Luke Modrića, Laura Valković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je iznenađen jer očekivao da je slučaj gotov, a odvjetnicu je zvao i dok je davala izjavu. Za obranu nema dvojbe - Modrić, kao i Dejan Lovren ,već su za isto kazneno djelo, a to je davanje lažnog iskaza 2018-e godine, pravomoćno oslobođeni.

"Dvaput se o istom ne može raspravljati. Ovo je pravno pitanje koje je raspravljeno. Sudovi su ušli u pitanje osnovanosti sumnje da li postoji to kazneno djelo ili ne. i to je nešto što se ne može ponavljati", kaže Valković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

Mediji iz regije o 'slučaju Modrić': 'Nezapamćen skandal! Hrvatska gori!'

Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

Mediji iz regije o 'slučaju Modrić': 'Nezapamćen skandal! Hrvatska gori!'

Optužnica ipak nije ista. Ovaj put na njoj nema Modrićeve punica računovotkinje Dinama Vesna Juraić. Temelj za optužnicu Ljubo Pavasović Visković vidi u presudi Vrhovnog suda gdje se za njihove iskaze tvrdi da su neistiniti.

"Čak i ako se u postupku utvrdi da su počinili to kazneno djelo, nikakvih značajnih reperkusija za Modrića i Lovrena neće biti. Čini mi se da su se oni našli u situaciji kojoj nisu dorasli, pa su na DORH-u dali jedan iskaz, na sudu drugi. To nije situacija koja se rijetko događa", govori odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za obranu Zdravka Mamića potez i tajming osječkog tužiteljstva je ključan jer se uskoro očekuje odluka Europskog suda za ljudska prava kojom bi i presuda Mamićima mogla biti ukinuta.

"Očito je nastala panika u redovima državnog odvjetništva. Spašavaju što se spasiti može, što bi oni nama rekli, to je potez očajnika", kaže odvjetnica Zdravka Mamića Lidija Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS, dok čekaju odluku Modrića hoće li nastaviti igrati u reprezentaciji, daju punu potporu i pomoć obojici nogometaša.

"I Modrić i Lovren kao osvajači srebrne i brončane medalje na svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici najuspješnije generacije hrvatskog nogometa ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. Ali kao savez očekujemo da imaju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani o svemu podijeljeni.

"Nakon toliko godina što je otišao Mamić, sada podizati optužnicu, ima većih problema u Hrvatskoj. Meni je žao, ali zakon je zakon", smatra Magdalena iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko je napravio, on voli Hrvatsku. Hoće odigrati do europskog prvenstva? Vjerujem da će platit", rekao je Zoran Škugor iz Zagreba.

"Malo mi je čudno što se to povlači već godinama, nikad kraja. Ne znam zašto su podignuli, ako je to već bilo prije", smatra Zdravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđena kazna za davanje lažnog iskaza je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. No, kako je i sam rekao, Modriću je prošli put najteže pao javni linč.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Ne mogu se sada točno sjetiti', 'zabunio sam se dugo na ispitivanju'… Ovo je Modrićev iskaz zbog kojeg ga sada terete

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo