OGLAS

ANA BAGO TOMAC / Meteorologinja RTL-a: 'Snijega će biti, barem malo za zimski ugođaj.' Bijeli Božić? 'Još je prerano'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

'Teško je još govoriti o visinama snježnog pokrivača, ali sve što padne će se i zadržati na tlu jer ulazimo u jedan osjetno hladniji period! Temperature su ono po čemu ćemo sigurno osjetiti da je početak prosinca, a sutra i meteorološki početak zime'

30.11.2023.
19:45
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Vrijeme nas ponovno iznenađuje. U samo par sati - u Hrvatsku je stigla osjetna promjena. Sredinom dana se primjerice u Zagrebu mjerilo oko 5 stupnjeva, a sada je već dvostruko toplije.

Južina je zavladala Hrvatskom. Temperature su diljem zemlje znatno porasle, pa se tako uz more mjeri sada oko 17. No, već ovog vikenda mogli bismo gledati slične prizore kao početkom tjedna. Stiže nova hladna fronta s temperaturama koje će padati debelo u minus!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S upozorenjima i detaljima promjene vremena u studio RTL-a stigla je meteorologinja Ana Bago Tomac.

Hoće li biti i snijega i gdje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će snijega i to ovaj put ne samo u gorju, ali prije toga bit će tu još koječega, i južine i kiše, moguće i grmljavinskih pljuskova sve tamo negdje do subote poslijepodne kad će se iznad nas proširiti jako hladan zrak. Još će biti i dosta vlage pa će kiša postupno prelaziti u snijeg - sigurno u gorskom dijelu i u gorju središnje Hrvatske, ali u noći na nedjelju te u nedjelju tijekom dana bit će ga i u nizinama barem malo, za pravi zimski ugođaj! Teško je još govoriti o visinama snježnog pokrivača, ali sve što padne će se i zadržati na tlu jer ulazimo u jedan osjetno hladniji period!"

Snijegu se čak i veselimo, ali što će biti s temperaturama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperature su ono po čemu ćemo sigurno osjetiti da je početak prosinca, a sutra i meteorološki početak zime. Još u petak i subotu toplo - osobito u petak kad će temperature u nekim gradovima dosegnuti 20 Celzijevih stupnjeva, a onda nam slijedi jedan strmoglavi pad na jedva koji stupanj iznad nule i to tijekom dana! Noću i ujutro bit će vrlo hladno - moguće i -10, u gorju i -14."

Znam da meteorolozi ne vole sljedeće pitanje, ali sve uvijek zanima, hoćemo li imati bijeli Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da znate da je za točnu prognozu još prerano za Božić, ali situacija je takva da već 11 godina nismo imali nekakav pravi snijeg u nizinama. Ono što najčešće imamo je božićna ciklona, a to najčešće znači južina i kiša."

Više pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo