ekskluzivni intervju / Kurti za RTL Danas: 'Prije prijevremenih izbora, treba nam vladavina prava - ozlijeđeni su deseci NATO vojnika...'

Za počinitelje je rekao da ih je poimence spomenuo na sjednici Parlamenta 2. lipnja te trebali suočiti s pravdom ili da trebaju otići u Srbiju: 'Jer su mnogi od njih i došli iz Srbije'

9.6.2023.
19:50
VOYO logo

A kad će izbori na Kosovu nakon prosvjeda lokalnih Srba i sukoba sa snagama NATO-a? O tome je u Dubrovniku s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u Dubrovniku razgovarala Ana Mlinarić:

Sami ste rekli da su izbori izlaz iz ove situacije. Prije nekoliko tjedana spominjali ste ostavke gradonačelnika, predsjednica sada kaže da Srbi trebaju skupiti 20 posto potpisa i tako će se ići na izbore. Koja je sada opcija izglednija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpska lista je prvo napustila sve naše institucije u studenom prošle godine, potom su bojkotirali prijevremene izbore, nisu iskoristili to što smo produžili rokove za prijave i pozvali su druge na bojkot.

Nikome nisu dali da se kandidira i zbog svojih pogrešnih procjena žele da naša republika plati, ali to se neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo imati prijevremene izbore jer imamo slabu izlaznost i gradonačelnici imaju slab legitimitet, a drugi nemaju legitimitet.

Međutim, prije prijevremenih izbora, potrebna nam je vladavina prava, jer su deseci NATO vojnika i kosovskih policajaca te novinara teško ranjeni od strane nasilnih ekstremističkih i kriminalnih skupina koje plaća Beograd i koji su pod direktivama Beograda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je put do izbora? Jesu li to ostavke gradonačelnika ili će te tražiti skupljanje potpisa?

"Opet, mislim da fokus ne treba biti na prijevremenim izborima. Trebali bi se usredotočiti na vladavinu prava jer bi se deseci počinitelja, spomenuo sam ih poimence na sjednici Parlamenta 2. lipnja, trebali suočiti s pravdom ili otići u Srbiju, jer su mnogi od njih i došli iz Srbije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo