UŽAS KOD KARLOVCA / Građani zabrinuti: Strahuju da bi zlostavljani konj mogao vratiti u štalu strave - svom zlostavljaču

Ne smiruju se reakcije nakon mučnog slučaja zlostavljanja konja u okolici Karlovca. Iako su uhićena dva počinitelja ostaje pitanje: Hoće li konj ponovno biti vraćen vlasniku-zlostavljaču?

15.9.2023.
20:10
VOYO logo

Čini se da je zabrinutost dijela javnosti hoće li se zlostavljani konj vratiti zlostavljaču – opravdana. Iako je zlostavljaču i supočinitelju određen istražni pritvor, postoji mogućnost da se konj naposljetku, nakon presude, vrati u štalu strave. Potvrdili su to i iz udruge Prijatelji životinja:

'Nemamo dobar sustav u kojem se mogu trenutno, trajno oduzeti životinje od zlostavljača jer to su živa bića koja ne mogu negdje na skladištu čekati da sud evo godinama vidi što će sa životinjom nego one moraju odmah naći smještaj, trajno', kaže Luka Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da konj može biti vraćen nego zlostavljač nema prepreke da nabavi još konja i drugih životinja i isto ponovno učini pa čak ni na dobije državne poticaje.

Image
SRAM IH BILO /

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

Image
SRAM IH BILO /

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

"Mora postojati mogućnost da se u potpunosti takvoj osobi zabrani držanje bilo kakve druge životinje" rekao je za RTL Danas predsjednik udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 11 konja slične sudbine, poput ovog iz Karlovca, svoj mir i trajni dom našlo je u utočištu bivšeg poznatog stiliste, a sada aktiviste za zaštitu životinja, Viktora Drage. U nekom sličnom okruženju zlostavljani bi konj, kaže Drago, brzo vratio povjerenje u ljude:

"Životinje nisu zlopamtila. Često sa slučajevima pasa koje mi spasimo iz groznih uvjeta i borbi i slično onda ljudi kažu: jel' vas nije strah, oni će biti sad frustrirani. Ustvari suprotno- životinje se, ustvari, puno lakše rješavaju tih traumi ako osjete ljubav i da vam je stalo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A građani žele znati i vidjeti da je i državi stalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo