odzvonilo kotrljanju! / Dubrovnik se odlučio obračunati s kotačićima na koferima - nosit će ih do hotela u rukama!

Nakon što je ukinuo buku iz kafića i krenuo u rat s ugostiteljima, dubrovački gradonačelnik ne staje s uvođenjem reda u prostor stare gradske jezgre. Francuski turist kaže da oni imaju isti problem, a meksički turist smatrana da se zabranom kotačića pretjeruje

2.6.2023.
21:40
VOYO logo

I dok je zvuk kotačića na koferima do nedavno mnogim turističkim djelatnicima s juga bio omiljena pjesma, odlukom dubrovačkog gradonačelnika turisti će do apartmana i soba u starom gradu hodati s kovčegom u ruci!

Buka koju stvaraju kotačići za stanare postala je preglasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paco je stigao iz Meksika i komentirao ideju: "Mislim da je to pretjerivanje! Možda mogu nešto smisliti, ne bi mi smetalo da mi netko ostavi prtljagu ravno u hotel, ali vrlo je teška za nositi!"

Silvijo iz Francuske kaže da imaju sličan problem i oni u njihovoj zemlji, a na pitanje kako su to riješili, kaže: "Pa nisu!" Stiglo je ipak električno vozilo. Njime će se dostavljati hrana i piće do kafića i restorana na Stradunu. Sve to veseli tisuću stanovnika najpoznatijih hrvatskih zidina. Posebno obračun s bukom iz ugostiteljskih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OMILJENA FILMSKA KULISA /

Grad u kojem su snimane Igre prijestolja - dobiva filmski studio. Dubrovnik je napokon postao pametniji

Image
OMILJENA FILMSKA KULISA /

Grad u kojem su snimane Igre prijestolja - dobiva filmski studio. Dubrovnik je napokon postao pametniji

Franko Bačić, stanar je dubrovačke jezgre komentira buku: "Ne smeta, moraš biti tolerantan, izgubili su mjeru. Trebalo je nekima oduzet dozvolu i dat da radu jer je to sramota!"

A čini se i da mjerenje buke ide po planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana Aksić-Vitković, glasnogovornica grada Dubrovnika, kaže kako ide obračun s bukom: "Do danas je šest ugostitelja ostalo bez javne površine na sedam dana. Ako ponove, ide 30 dana, a treći put trajno. Vjerujem da će mjera biti učinkovita i da si neće dozvoliti da ostanu bez glavnih prihoda u sezoni."

U prvih pet mjeseci, grad pod Srđem bilježi čak 46% više dolazaka nego u isto razdoblje lani. A ako turistima još nije jasno kako se ponašati u Dubrovniku, crta im sve najnoviji video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema šetnje ljubimaca bez uzica, ali ni hodanja jezgrom bez majica.

Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Dubrovnik govori: "To je jednostavno trend koji smo uočili putujući po sajmovima, svi se s time bore, sve velike destinacije, svi veliki gradovi u Europi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je pitanje hoće li ove mjere kojima je cilj stati na kraj prekomjernom turizmom iste i otjerati.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo