OGLAS

DUEL U RTL DANAS / Državna tajnica o prosvjedu: 'Čekamo ih za razgovor'. Liječnici poručili: 'To što ona priča je Disneyland'

Marija Bubaš pokušala je odgovoriti zašto ministar nije imao vremena danas za prosvjed i pitanja medija pa rekla da su u to vrijeme bili na dodjeli nagrade udruge 'Sve za nju'. Konstatirala je da je samo manji dio danas bio na prosvjedu, a veći dio zdravstva uz svoje pacijente. Istovremeno čelnica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić poručuje: 'I štrajk je opcija'

18.3.2023.
19:53
VOYO logo

Uživo u RTL Danas današnji veliki prosvjed liječnika komentirale su državna tajnica u Ministarstvu zdravstva Marija Bubaš te Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

Našim reporterkama otkrile su koje su pozicije dviju suprodstavljenih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, zašto danas nitko iz ministarstva nije primio liječnike državna tajnica Marija Bubaš odgovorila je: "U vrijeme prosvjeda ministar Beroš i ja dali smo podršku udruzi pacijentica koje su liječe od karcinoma dojke 'Sve za nju'. Dodijelili su nagradu kolegici, pacijentici koja je u svojim teškim trenucima našla snage da i drugima pomaže. Biti uz pacijente, to je odlučila i velika većina zaposlenih u zdravstvu u kojem radi 70 tisuća ljudi. Većina je danas bila uz pacijente koji se ne moraju bojati za zdravlje".

Nastavila je da tisuću i nešto ljudi, koji su danas iskazali negodovanje prosvjedom, napravilo to način za koji ona smatra da ne bi trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku konstataciju da su na prosvjedu bili liječnici koji nisu radili, a da su im podršku dali i oni koji rade, odgovorila je: "Sva sreća dali su im očito podršku svojim mislima jer su bili uz svoje pacijente."

S obzirom na to da su se prosvjednici danas direktno obraćali predsjedniku Vlade, na pitanje, je li se ona čula s premijerom odgovorila je da nije te da ne zna koji je njegov komentar na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da je sva energija, koja je uložena u organizaciju protesta, usmjerena na nalaženje rješenje. Kao zdravstvena administracija mi smo na to fokusirani, našli smo mnoga rješenja i ona su otkana u naša dva zdravstvena zakona koja su izglasana u petak u Saboru. Zaista ozbiljno radimo svoj posao."

Image
DOŠLO NJIH PREKO 2500 /

Liječnici s raznim transparentima na Markovu trgu: 'Ako nas neće Hrvatska ima tko hoće'

Image
DOŠLO NJIH PREKO 2500 /

Liječnici s raznim transparentima na Markovu trgu: 'Ako nas neće Hrvatska ima tko hoće'

Nastavila je da se ne boji eventualnog štrajka, a da se toga ne moraju bojati ni pacijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrata ministarstva rekla je da su i danas bila otvorena za prosvjednike, te da će biti otvorena i u ponedjeljak.

"Čekamo ih", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njene izjave, uživo u RTL Danas reagirala je i predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić koja je konstatirala: "Nas je danas bilo jako puno, ne malo. Izjave državne tajnice su još jedna u nizu floskula. To što priča tajnica i ministar je priča iz Disneylanda, ne stvarna slika iz bolnica. Danas su radili samo dežurni, to bi državna tajnica trebala znati..."

Rekla je da bi se ona, da je premijer, ozbiljno zabrinula kad se na Markovu trgu pojavi nekoliko tisuća nezadovoljnih liječnika koji liječe gotovo 4 milijuna građana i pitaju tko će liječiti za 10-15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar je pokazao da je rješavanje problema, koje smo dogovorili, postavili rokove, da je on nemoćan to napraviti. Zato smo se danas obratili premijeru it tažili da on napravi korake, on je na potezu", rekla je.

Kaže, sad čekaju Vladu i premijera te njihov potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne više ministarstvo, oni su svoje ispucali, gotovo je", rekla je. Na pitanje, ide li štrajk, kaže da postoje naznake da bi se nešto moglo riješiti, ali da će se udruge sastati i zajedno dogovoriti daljnju taktiku. "Ali štrajk je realna opcija, nakon ovakvog prosvjeda, nemamo što razmišljati", rekla je Renata Čulinović Čaić

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
John wick 2
default_cta
VOYO logo