OGLASIO SE I NAČELNIK / Danas s kumovima muškarca stradalog tijekom sanacije nevremena. 'Poplavio je, nismo mogli maknuti drvo'

Na mjesto događaja upućene su hitna pomoć i policijska ophodnja, a očevidom je utvrđeno kako je smrt nastupila uslijed ozljeda zadobivenih prilikom prignječenja stabla hrasta, navode iz policije

31.7.2023.
19:20
VOYO logo

Desetak dana od stravičnog nevremena koje je poharalo zemlju posljedice oluje uzimaju žrtve.

U Babinoj Gredi poginuo je 65-godišnjak dok je uklanjao stablo oštećeno u oluji. Peta je to žrtva nevremena u Hrvatskoj, a druga koja je poginula pri sanaciji. Rušili su hrast u dvorištu obiteljske kuće kad je stablo palo i usmrtilo ga na mjestu. Obitelj i mještani šokirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tetka je zvala nas, hitnu, sve prijatelje koji su bili tu blizu. Mi smo došli on je već bio ispod poplavio ispod drveta. Nismo mogli drvo maknut jer je bilo ukopano, onda je došla policija", prisjeća se Antonio Špijunjak kojem je stradali bio kum.

Njegova sestra Ana ističe: "On je već zvao pomoć da mu se to pomogne, ali nitko mu se nije odazvao pa je eto sam krenuo to raditi. Mi smo u sklopu familije došli njemu da pomognemo ali to je eto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako bilo… Nije bilo za gledat. Nije zapravo ni za vjerovat zato što se on bavio s tim cijeli svoj život i nitko nije mogao vjerovat da bi se to baš njemu moglo desiti, ali eto", dodaje.

Tomo Đaković, načelnik stožera civilne zaštite Babina Greda kaže: "Imamo ekipe, dolazi vojska, dolaze i šumari, i da se malo strpe. Mi smo sada sanirali 80% kuća, to nam je bio prioritet da to napravimo, a sada idemo dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo