SMRT U TUNELU / Damir o hororu u tunelu Učka: 'Zvučalo je kao eksplozija, dijelovi su se razasuli. Prizor nas je šokirao...'

U stravičnoj prometnoj nesreći na izlazu iz tunela Učka poginula su trojica mlađih muškaraca. Za život vozača još se bore u riječkoj bolnici i u kritičnom je stanju. Nesreći je kumovala brzina

6.12.2023.
20:25
VOYO logo

Audi, koji se u utorak navečer svom silinom zabio u zaštitni betonski odbojnik na izlazu iz tunela Učka, neprepoznatljiv je. Dvije minute do 19 sati na mjestu su stradali državljani Bosne i Hercegovine od 27 i 37 godina.

"Silina je bila doslovno eksplozije. Izašli smo van i vidjeli razasute dijelove vozila i opreme. Odmah smo se opremili, izašli na intervenciju i pristupili unesrećenima", ispričao nam je zapovjednik Vatrogasnog dežurstva Bina Istre Damir Antić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorica vatrogasaca bila su udaljena 50 metara, a još toliko ih je odmah stiglo s riječke strane tunela. Zapovjedniku Damiru odmah je bilo jasno da se dogodila najteža nesreća u povijesti tunela.

Image
vozač se bori za život /

Poginuo još jedan putnik iz auta u nesreći kod tunela Učka! Policija objavila detalje nesreće

Image
vozač se bori za život /

Poginuo još jedan putnik iz auta u nesreći kod tunela Učka! Policija objavila detalje nesreće

"Vozač je bio u stanju šoka. Putnik iza vozača se žalio na bolove, isto je bio u stanju šoka. Nagledali smo se prometnih nezgoda, ali nas je šokirao sam prizor", prepričao je Antić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojicu preživjelih prebačeni su u riječki KBC u kritičnom stanju. Noćas su podvrgnuti kirurškim zahvatima, ali 25-godišnjak je jutros preminuo. Vozač je kritično, ali stabilno.

"Drugi muškarac od 27 godina još uvijek je živ. U kritičnom je stanju i liječi se u šok sobi, odnosno na odjelu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju. Još uvijek se borimo za njegov život", otkrila je liječnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Rijeka Dijana Deša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja teška nesreća u tunelu dogodila se prije 11 godina kada je jedna osoba poginula. Kroz Učku na godinu prođe 4 milijuna vozila i deset milijuna putnika, a sinoć se horor dogodio zbog brzine.

"Državljanin BiH (27) upravljao je automobilom iz smjera Rijeke, vozio je brzinom veće od dopuštene i prilikom izlaska iz tunela nije smanjio brzinu kretanja. U tom dijelu nalazi se zavoj udesno tako da je on izgubio nadzor", poručila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet kilometara dugom tunelu signalizacija je jasna, a u zoni izlaska iz tunela ograničenje je 40.

"Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napravit ovaj izlaz. Udarili su u betonski bik. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice", objašnjava Antić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A posljedice su strašne. Tri obitelji zavijene su u crno dok četvrta strepi za život sina.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo