OPASAN BJEGUNAC / Bježao 13 godina, a onda je pao u Zagrebu dok je nosio kapu sa šahovnicom. Član krim policije otkrio detalje

Kako i ne bi bio. Više od desetljeća uspješno se skrivao dok ga nije zaskočio naš sugovornik i njegove kolege, svi u civilu. Njihova lica nećete vidjeti na tv ekranima ni društvenim mrežama. Njihov posao je i opasan i tajan

31.1.2023.
19:40
VOYO logo

Išetao je iz apartmana potpuno miran. Na glavi je imao debelu vunenu kapu, a na njoj veliku hrvatsku šahovnicu. No posebnu ekipu za uhićenja zagrebačke policije nije zavarao. Znali su da je to Ken. Bjegunac čije je lice na tjeralici već 13 godina.

"Što se tiče uhićenika oni su najčešće iznenađeni. Tako je bio i gospodin u subotu. Nije stigao ništa reći, ali je bio prilično iznenađen", rekli su iz sektora Kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako i ne bi bio. Više od desetljeća uspješno se skrivao dok ga nije zaskočio naš sugovornik i njegove kolege, svi u civilu. Njihova lica nećete vidjeti na tv ekranima ni društvenim mrežama. Njihov posao je i opasan i tajan.

"Kako ste me našli. To je uvijek prvo pitanje. Ili, e, trebao sam se javiti, baš sam imao dogovoreno, predao bi se sutra", prepričava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surađuju s kolegama iz interventne i specijalne policije. Ovu subotu na teren su išli sami. A o kako opasnom bjeguncu je riječ govori i činjenica da su prilikom njegova bijega u Danskoj ranjena jedanaestorica policajaca. Uhićenja su, kaže naš sugovornik, važna, ali prioritet je ipak nešto drugo.

"U svakom našem postupanju vodimo računa o zaštiti života osoba, građana koji se nađu u nekakvoj neposrednoj blizini mjesta gdje se provodi uhićenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je estetska kirurgija takva da za tri dana možete dobiti potpuno novi izgled. Na pitanje kako prepoznaju te osobe, odgovara:

"Policijski službenici odjela za potrage nemaju problema s prepoznavanjem lica"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi policijski službenici odjela za potrage još do sad nisu fulali. To je najvažnije.

Ponekad se dogodi da se uhićenici jave razglednicom ili pismom iz zatvora. Ili kad odsluže svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu da su izašli, ostave broj telefona. Mi to primimo na znanje, zapišemo broj telefona."

Na pitanje koji je razlog da kod nas ima toliko puno uhićenja, je li to zato što se kod nas kriminalci vole skrivati ili ih naša policija jako uspješno hvata, kaže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi dobro radimo. Bude uhićenja i u drugim državama. Ne vjerojatno koliko kod nas zadnje vrijeme i ovdje isto hoću naglasiti da imamo dobru suradnju i s drugim državama", kazuju.

Ali je činjenica da se Hrvatska posljednjih godina pokazala kao mala zemlja za velika uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo