Boluje od demencije / Austrijanac Roland prije 7 mjeseci nestao je kod Krka, obitelji moli za pomoć: 'Nudimo nagradu od 8000 eura'

Roland Pölzl-Huemer boluje od demencije, no prije je bio tek srednje dementan što znači da je potpuno normalno funkcionirao s obitelji. 'Nadamo se da se negdje smjestio, da je možda našao sklonište ili da je zbrinut u nekoj klinici', rekao je njegov sin Dominic

12.1.2024.
17:15
VOYO logo

Sedam mjeseci od nestanka na području otoka Krka, obitelj još jednom moli pomoć javnosti u pronalasku austrijskog državljana Rolanda Pölzl-Huemera. Muškarcu srednje tjelesne građe, sijede kose, starom 63 godine svaki se trag gubi 19. lipnja kod mjesta Kras. U trenutku nestanka bio je odjeven u crveno-plavu majicu i kratke plave hlače te je nosio naočale za vid. Za RTL Danas su progovorila shrvana djeca nestalog. Nude nagradu od 8 tisuća eura i još jednom apeliraju na sve da pomognu.

"Mogu nam pomoći tako da jednostavno drže oči otvorenima. Nadamo se da se negdje smjestio, da je možda našao sklonište ili da je zbrinut u nekoj klinici. Bilo bi super kada bi svi malo pogledali. Možda je netko smjestio nekoga, možda netko ovdje. To bi bilo super", rekao je Dominic Pölzl, sin nestaloga. Dodao je da je u međuvremenu oglašena i nagrada za njegov pronalazak. Osoba koja ga doista dovede do policije dobit će 8000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kći Denise Pölzl objašnjava da Roland boluje od demencije, no prije je bio tek srednje dementan što znači da je potpuno normalno funkcionirao s obitelji. Nikada ranije nije nestajao, no znao se pogubiti. "Trebao mu je netko tko bi mu pokazao gdje treba ići, ali u svom normalnom okruženju gdje je živio, kod kuće, nije imao nikakvih problema. Normalno je išao i do benzinske postaje, pa i do tiska. To je sve dobro funkcioniralo", dodala je Denise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo