POTREBNO JE... 1 kg junećih rebara sol i crni papar 2 boce guinnessa 2 šalice goveđeg temeljca 3 velike mrkve, očišćene i narezane na velike komade 2 luka, narezana na četvrtine 2 stabljike celera, narezane na velike komade 8 češnjeva češnjaka, oljuštena 2 lovorova lista po želji gremolata
NAČIN PRIPREME Rebarca posolite i popaprite. Veliku tavu stavite na jaku vatru pa u nju ulijte ulje. Kad ulje postane vruće, na njemu uz povremeno okretanje popržite rebarca dok potpuno ne posmeđe sa svih strana. Za to će biti potrebno 10-ak minuta. Rebarca prebacite u veliki lonac. Dok je tava još vruća, u nju ulijte pivo te kuhačom sastružite smeđe ostatke od prženja mesa. Time prelijte meso u loncu. U lonac ubacite i ostale sastojke pa ga stavite na jaku vatru. Kad zakipi, vatru potpuno smanjite pa jelo krčkajte dok meso gotovo ne otpada s rebaraca, otprilike 4 sata. Poslužite s pire-krumpirom ili meko skuhanom palentom; po želji pospite gremolatom. Dostatno za 4 porcije
PO PORCIJI 830 kcal, 73 g bjelančevina, 19 g ugljikohidrata (3 g vlakana), 45 g masnoća, 473 mg natrijaGremolata Zvuči kao ime kakvog deserta, no gremolata je jednostavna i brza mješavina triju sastojaka za obogaćivanje okusa. Bit će točka na i vašeg jela. Da je pripremite, pomiješajte...
½ zdjelice nasjeckanog peršina 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka naribanu koricu 2 naranče ili limuna