Rebarca pirjana u guinnessu

Pivo i meso – prava muška kombinacija u jelu koje se krčka satima

3.1.2013.
15:41
VOYO logo

POTREBNO JE... 1 kg junećih rebara sol i crni papar 2 boce guinnessa 2 šalice goveđeg temeljca 3 velike mrkve, očišćene i narezane na velike komade 2 luka, narezana na četvrtine 2 stabljike celera, narezane na velike komade 8 češnjeva češnjaka, oljuštena 2 lovorova lista po želji gremolata

NAČIN PRIPREME Rebarca posolite i popaprite. Veliku tavu stavite na jaku vatru pa u nju ulijte ulje. Kad ulje postane vruće, na njemu uz povremeno okretanje popržite rebarca dok potpuno ne posmeđe sa svih strana. Za to će biti potrebno 10-ak minuta. Rebarca prebacite u veliki lonac. Dok je tava još vruća, u nju ulijte pivo te kuhačom sastružite smeđe ostatke od prženja mesa. Time prelijte meso u loncu. U lonac ubacite i ostale sastojke pa ga stavite na jaku vatru. Kad zakipi, vatru potpuno smanjite pa jelo krčkajte dok meso gotovo ne otpada s rebaraca, otprilike 4 sata. Poslužite s pire-krumpirom ili meko skuhanom palentom; po želji pospite gremolatom. 
Dostatno za 4 porcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI 830 kcal, 73 g bjelančevina, 19 g ugljikohidrata (3 g vlakana), 45 g masnoća, 473 mg natrijaGremolata Zvuči kao ime kakvog deserta, no gremolata je jednostavna i brza mješavina triju sastojaka za obogaćivanje okusa. Bit će točka na i vašeg jela. Da je pripremite, pomiješajte...

½ zdjelice nasjeckanog peršina 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka naribanu koricu 2 naranče ili limuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo