Play ponuda

Razvijen sustav koji prepoznaje lažne web stranice

shimmer fallback

Na sveučilištu Arizona znanstvenici su razvili prototip sustava za otkrivanje lažnih web stranica.

27.7.2011.
15:19
Play ponuda

Znanstveni članak o tome pod nazivom "Otkrivanje lažnih web stranica: Doprinos statističke teorije učenja" objavljen je prošle godine u izdanju MIS Quarterly (MISQ). Radi se o uglednom časopisu na području upravljanja informacijskim sustavima, a ovaj članak proglašen je top znanstvenim člankom za 2010. godinu.

"Čak je i ući u MISQ vrlo teško, a ovo je vjerojatno prvi tehnički znanstveni rad koji je primio nagradu za najbolji članak", rekao je Hsinchun Chen, direktor UA Artificial Intelligence Lab i jedan od pet autora članka.

MISQ će i službeno nagraditi znanstvenike u Šangaju krajem ove godine tijekom trajanja Međunarodne konferencije o informacijskim sustavima.

"Tema otkrivanja lažnih web stranica i naš računalni pristup se oboje smatraju velikim doprinosom. Ova tema je od velike važnosti za gospodarstvo, društvo i građane u cjelini", rekao je Chen.

Za istraživanje su znanstvenici koristili prototip i nekoliko drugih sustava za otkrivanje kako bi ocijenili vjerodostojnost 900 web stranica.

Primjene ovog sustava moguće su u online bankarstvu, online bazama medicinskih informacija i sl.

Play ponuda
Play ponuda